eur:
390.87
usd:
359.96
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Könnyebb lesz magyarnak lenni

Január elsejétől könnyebben szerezhetnek tartózkodási engedélyt a határon túli magyarok Magyarországon. Aki magyar iskolába járt szülőföldjén, annak nem kell állampolgársági vizsgát tennie.

A letelepedési, bevándorlási és honosítási kormánymegbízott az InfoRádiónak elmondta: a mostani gyakorlat szerint, ha egy határon túli áttelepedési szándékkal érkezik Magyarországra, akkor legalább 42 hónapba telik, mire megkapja a magyar állampolgárságot. Ezt követően egy évet kell várnia a honosítási kérelemmel.

Avarkeszi Dezső kiemelte, hogy január elsejétől nincs várakozás, és az ügyintézés is 19-20 hónapra rövidül le. A kormánymegbízott hozzátette: jövő év elejétől megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat is.

Avarkeszi Dezső elmondta: könnyítés lesz az is, hogy nem kell állampolgársági vizsgát tennie annak, aki magyar iskolába járt szülőföldjén.

Jelenleg csak az élvez mentességet, aki Magyarországon járt egyetemre vagy főiskolára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×