eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A Fidesz kiegészíti a munkahelygarancia-javaslatot

Újabb pontokkal egészíti ki a Fidesz a munkahelygarancia-javaslatot a Gazdasági Konzultáció szakértőivel folytatott tanácskozás nyomán - közölte a párt elnöke.

Orbán Viktor elmondta: a szakértők azt javasolták, hogy az uniós pályázatokon nyertes kis- és közepes vállalkozások számára ne csupán növeljék az előfinanszírozás mértékét, de ezt a pénzt sikeres pályázat esetén azonnal fizessék ki.

A Hitelgarancia Rt. feltőkésítésével rendezni lehetne a kintlévőségek miatt a vállalkozók között folyó vitát már a bírósági eljárás előtt – tette hozzá.

Egy másik javaslat arra vonatkozott, hogy a vállalkozók az elvégzett munkáról a teljesítési igazolást azonnal kapják meg.

A pártelnök elmondta: szakértőik szerint a körbetartozások mértéke az eddig feltételezettnél lényegesen nagyobb, a 700-800 milliárd forintot is eléri, így a korábban jelzett 100 ezernél is jóval több munkahely fennmaradásáról kell gondoskodni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×