eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Orbán Viktor szerint veszélyes a választóik kényelme

Orbán Viktor szerint, ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnak a kormányzásra, elfogadják Brüsszel kvótadöntéseit, ami Magyarországnak tízezer migráns azonnali befogadását jelentené, még az idén, és előírná, hogy a magyar állam fejenként kilencmillió forintot költsön rájuk, ráadásul lehetővé tenné a családegyesítést. Innentől a folyamat megállíthatatlan és visszafordíthatatlan - mondta a miniszterelnök a Magyar Időknek adott szombaton megjelent interjúban.

Orbán Viktor a Magyar Időkben a migrációt nevezte a legfontosabb kérdésnek. Kifejtette: az elmúlt évek eredményeit együtt harcoltuk ki a magyar emberekkel. Egy csőd szélén tántorgó országgal indultunk 2010-ben, és végre van jövőnk. " Van mit veszítenünk, ezért kell a határokat megvédeni, és ezért nem szabad a migránsokat beengedni. Ha könnyelműen hagyjuk, hogy mások döntsenek rólunk, akkor mindent tönkre fognak tenni. A migráció az a rozsda, ami lassan, de biztosan felemésztené az országunkat. Először anyagilag, mert ha a migránsokra kell költeni a pénzt, akkor nincs miből támogatni a családokat és fizetni a nyugdíjakat. Aztán felemésztené a mindennapok biztonságát és legvégül a kultúránkat is. Ezért van az, hogy az ország megvédése és a migráció elleni küzdelem a legfontosabb üzenetünk" - hangsúlyozta.

"Bízom a győzelemben. De tenni is kell érte.

A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme.

Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. (...) Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani. Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert az országot meg kell védeni. Ezért arra kérek mindenkit: menjen el és adja mindkét szavazatát a Fideszre" - jelentette ki Orbán Viktor.

Úgy ítélte meg, hogy a mostani "sorsdöntő szavazás, ahol Magyarország jövőjéről döntünk. Történelmi pillanat előtt állunk, arról kell határoznunk, hogy magunk közé engedünk-e sok ezer, tízezer, később pedig százezer vagy millió olyan embert, akik alapvetően mást gondolnak a világról, nincs közük ehhez az országhoz, nem járultak hozzá semmivel mindahhoz, amit a magyarok létrehoztak, vagy kitartunk a mostani álláspontunk mellett, és azt mondjuk, hogy Magyarország a magyaroké, és csak mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni. Azaz bevándorlóország leszünk vagy nem."

"Én Magyarország miniszterelnökeként felépíttettem a kerítést, megvédtem a határt, és Brüsszelben nemet mondtam a bevándorlók betelepítésére. De a veszély ezzel nem múlt el, most is itt kopogtat az ajtón. Holnap ugyanis Magyarország következő néhány évtizedéről kell döntenünk, és ha elhibázzuk, akkor ezt a hibát nem tudjuk majd kijavítani" - ismételte meg álláspontját Orbán Viktor.

A segítségről

Megismételte azt is, hogy bár a magyarok válasza az, hogy nem akarunk bevándorlókat befogadni, a kormány segíteni kíván a szenvedőkön is, de az az álláspontja, hogy "a segítséget kell odavinni, és nem a bajt kell idehozni". "Magyarország gazdasági erejéhez mérten rendszeres pénzügyi segítséget nyújt, és iskolákat, kórházakat, egész falvakat épít újjá azokon a helyeken, amelyeket megtépázott a háború. A kettőt együtt gondolom én észszerű és erkölcsös politikának" - tette hozzá.

A kormány eddigi munkájának eredményeiről Orbán Viktor azt mondta, azok "nem az elméletek elvont világában érezhetők, hanem a mindennapi életben. Felesleges mondogatnom az embereknek, hogy a munkanélküliség négy százalék alá csökkent, hogy csökkentettük a rezsit, támogatjuk a családokat, a nyugdíjasok kapnak Erzsébet-utalványt, újra van otthonteremtési támogatás, öt év óta folyamatos a gazdasági növekedés és végre nőnek a bérek, hogy ingyen étkeznek a gyerekek az óvodákban és az iskolákban és ingyenes lett a tankönyvek többsége is. Látják" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×