eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb hétfői híreket.

2018.03.26. 20:28

Szél :az LMP-nek fontos a társadalmi egyenlőség

Az LMP kormányra kerülése esetén visszahozná az alaptörvénybe, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér jár, mert a párt számára fontos a nők és férfiak társadalmi egyenlősége - mondta a párt miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormánya kivette az általuk Alaptörvénynek nevezett Alkotmányból, hogy a nőknek és a férfiaknak ugyanannyit kell keresnie, ha ugyanazt a munkát végzik. A politikus hozzátette, szeretnék elérni, hogy az állami vállalatok nemek szerinti bérkimutatásokat készítsenek, valamint a munkavállalók számára megadnák a jogot, hogy megismerjék munkahelyük bérezési gyakorlatát az adott pozíciókban.

2018.03.26. 19:58

Dömötör: több évtizedről döntünk

Soha nem látott méretű megtörési kísérlet zajlik Magyarországgal szemben, hogy bevándorlóországgá változtassák az országot, és ezt csak akkor lehet visszaverni, ha továbbra is nemzeti kormánya marad Magyarországnak - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hétfőn, a Fidesz országjáró rendezvénysorozatának budapesti állomásán.

A főváros V. kerületében tartott rendezvényen úgy fogalmazott, a rendszerváltás óta nem volt olyan választás, amely annyira meghatározta volna az ország jövőjét, mint a mostani. "Nem négy évről döntünk, hanem több évtizedről" - fogalmazott.

2018.03.26. 16:45

Fidesz: Gyurcsány Ferenc uszít a külhoni magyarok ellen

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a migránsoknak ellátást követel, a külhoni magyarok ellen pedig uszít.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta, helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta, Gyurcsány Ferenc kolozsvári kampányvideója mindent elmond a baloldal "nemzetellenes" politikájáról: míg a migránsoknak jogokat, lakhatást és ellátást követelnek, addig a határon túl élő magyar emberek ellen uszítanak.

2018.03.26. 15:24

Németh: a Soros-szervezetek adatbázist építettek

A Soros-szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítést és ezzel Magyarország és egész Európa biztonságát támadják - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője hétfőn Röszkén.

Gulyás Gergely a Németh Szilárddal a röszkei tranzitzónában tett látogatást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Soros György támogatta szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítés fennállását támadják és hatékonyságát megkérdőjelezzék.

Németh Szilárd, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke közölte, kiderült, hogy a Soros-szervezetek - hangfelvétellel igazoltan - humanitárius álarc mögé bújva arra használták a tranzitzónát, hogy adatbázist építsenek, az itt megfordult migránsokról.

2018.03.26. 14:06

Több pénzt költene az egészségügyre az MSZP-P

Az MSZP-Párbeszéd programjának az egészségügy talpra állítása az egyik legfontosabb pontja, több pénzt és jobb struktúrában kell elkölteni ezen a területen - közölte az két ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely azt mondta, vállalják, hogy megduplázzák az egészségügyre fordítható forrásokat, ezzel elérik az uniós átlagot a következő parlamenti ciklusban, emellett jelentős, 50 százalékos béremelésre is szükség ezen a területen. Szerinte az elmúlt időszakban az Orbán-kormány rengeteg pénzt vont ki az egészségügyből és ezeknek a forrásoknak a felét stadionokra költötte. Hozzátette: miközben a kormány egyre kevesebbet költött a közegészségügyre, addig a magyar polgárok viszont egyre többet költöttek rá. Értékelése szerint kezd kialakulni a gazdagok és a szegények egészségügyi ellátása, az egyre inkább lerohadó, alulfinanszírozott közegészségügy mellett megjelent a magánegészségügy, amely mellett a Fideszhez ezer szállal kötődő érdekeltségi kör jelent meg.

2018.03.26. 13:54

Lemondatná a Jobbik-alelnököt a Fidesz

Telefonos tájékoztató kampányt indít a Fidesz, hogy nyomást gyakoroljon Vona Gáborra, a Jobbik elnökére: mondassa le helyettesét, Janiczak Dávidot - nyilatkozta Czunyiné Bertalan Judit, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője. Kifejtette: a napokban derült ki, hogy a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, és gyalázatos stílusban beszélt a nőkről.

2018.03.26. 13:51

Karácsony: az EU-s pénzek nélkül nem Orbán lenne a miniszterelnök

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az európai uniós források nélkül ma nem Orbán Viktor lenne Magyarország kormányfője. Karácsony Gergely a Liberális Magyarországért Alapítvány európai források felhasználásáról rendezett konferenciabeszélgetésén azt mondta: Orbán Viktor úgy tekint az európai uniós forrásokra, mint "Putyin az orosz gázra", azaz egy olyan "kvázi ingyen pénzként", amelyből "természetesen valamit adni kell az embereknek is", de leginkább a nem hatékony, oligarchikus gazdasági rendszert kell finanszírozni belőle, amely az országlás gazdasági hatalmát biztosítja. Hozzátette: ha ezek a pénzek nem lennének, akkor nem Orbán Viktor lenne Magyarország miniszterelnöke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje úgy vélte: ugyan Magyarország az európai uniós tagság révén egy olyan közösség részese, ami elvileg megvédi az országot "mindentől, ami zsarnokság felé visz", az elmúlt 8 évben mégis egyfajta "zsarnoki hatalomgyakorlás" alakult ki hazánkban, és ezzel a helyzettel EU nem nagyon tud mit kezdeni. Az európai unió közössége nem arra adja a forrásokat, hogy "a miniszterelnök családtagjai a saját lábukra álljanak", hanem Magyarország felzárkóztatására - fogalmazott.

2018.03.26. 13:48

Kampány és kormányülés

2018.03.26. 13:46

A pártok 26 ezer delegáltat küldenek a választási bizottságokba

Több mint 26 ezer delegáltat rögzítettek hétfő reggelig a választási irodák az informatikai rendszerben, vagyis ennyien már biztos részt vesznek az április 8-ai választáson a választási bizottságok munkájában. Négy évvel ezelőtt 41 ezer delegált vett részt a választás lebonyolításában. Delegáltakat pénteken 16 óráig lehetett bejelenteni a választási irodák vezetőinél.

2018.03.26. 12:16

Túlságosan szeretik a Fideszt a kolozsváriak a DK szerint

Meglehetősen sajátos kampányvideóval igyekszik mozgósítani a Demokratikus Koalíció. A közösségi médiába is felkerült összeállítás a határokon túliak szavazati jogának elvétele mellett érvel – abból a megközelítésből, hogy a megkérdezett kolozsváriak mindegyike elégedett a Fidesszel és Orbán Viktorral, ezért a jelenlegi kormány mellett fog voksolni.

2018.03.26. 11:23

Vona: a választás tétje az, hogy kivándorlóország leszünk-e

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a választás tétje az, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország, vagy a kormányváltással érkező változások megállítják a fiatalok elvándorlását.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén egyebek mellett megreformálják az egészségügyet, differenciált nyugdíjemelést hajtanak végre, bevezetik a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, valamint fellépnek a korrupció ellen.

Az ellenzéki politikus cáfolta, hogy a párt kormányra kerülése esetén lebontanák a határzárt, szavai szerint éppen ellenkezőleg, határőrséggel erősítenék a védelmet.

2018.03.26. 08:31

Lejár a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje

Csütörtökön lejár a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje; négy nappal a határidő lejárta mindössze nyolc megfigyelőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság.

2018.03.26. 08:28

Döntöttek az Orbán Viktor óvodai tett látogatásai miatt beadott panaszokról

A helyi választási bizottság elutasította az ellenzéki pártok és képviselők Orbán Viktor kormányfő óvodai látogatásai miatt tett kifogásait. Komárom-Esztergom megye 3-as számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága azt állapította meg: nem történt jogellenes kampánytevékenység.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×