eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Orbán Viktor: meg kell védenünk, amit elértünk és meg kell tartani magyar országnak Magyarországot

Meg kell védenünk, amit elértünk és meg kell tartani magyar országnak Magyarországot - fogalmazta meg a választás tétjét Orbán Viktor miniszterelnök, aki kedden tette közzé nyírségi útjáról szóló videóját a Facebook-oldalán.

A kormányfő Nyíregyházán - egy padon állva - arra kérte a jelenlévőket, hogy támogassák a Fidesz-KDNP két egyéni jelöltjét, Szabó Tündét és Vinnai Győzőt.
    

A miniszterelnök a rögtönzött beszédben kétfajta országot különböztetett meg: azokat, amelyeket népvándorlással, migrációval elfoglaltak vagy el fognak foglalni, és azokat, amelyek nem hagyják magukat.
    

Magyarország az utóbbi csoportba tartozik - jelentette ki, hozzátéve: ma a polgári, nemzeti és keresztény erőkön kívül senki nincs, akiben lenne elég kurázsi és bátorság, hogy megvédje az országot nemcsak a népvándorlással, hanem Brüsszellel és a nagy európai országokkal szemben, akik "ide akarják küldeni a fölösleget".
    

Orbán Viktor azt is megfogalmazta: a migráció nemcsak azért baj, mert egy idő után már a kultúrát is veszélyezteti. "Szeretnék erről is egyenesen beszélni, ez pénzügyi kérdés is" - hangoztatta, megjegyezve: "persze nekünk alapvetően szívkérdés" is.
    

Hozzátette, nem tudja megígérni, hogy egyszerre van lehetőség nyugdíjemelésre, csokra, gyermekek utáni adókedvezményre, és közben évente 9 millió forint jut migránsonként az idejötteknek.
    

"Egész egyszerűen emberileg nem lehet elképzelni, nem lehet vállalni, jobb, ha világosan beszélünk" - emelte ki.
    

A miniszterelnök a választás komoly tétjeként hivatkozott az elért eredmények megvédésére és arra, hogy meg kell tartani magyar országnak Magyarországot. Ennél nagyobb tét nem lehet - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×