eur:
396.91
usd:
369.69
bux:
0
2024. június 14. péntek Vazul
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök az Iowa állambeli Indianolában tartott kampányrendezvényen 2024. január 14-én. A Republikánus Párt január 15-én előválasztást tart Iowa államban. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

A koronatanú bevallotta, hogy lopott Donald Trumptól

Donald Trump ügyvédei a védencük elleni per beszüntetését kérték, miután szerintük nem szavahihető a koronatanú – aki nem más, mint Trump volt ügyvédje. Michel Cohent egyszer már elítélték, és most bevallotta: pénzt lopott volt főnökétől.

Az egykori Trump-hívőből az exelnök bírálójává lett Michel Cohen az úgynevezett Stormy Daniels „hallgatási pénz” per egyik legfontosabb tanúja. A volt ügyvéd azt állította: Donald Trump utasította, hogy hamisítsa meg a könyvelést úgy, mintha a Stormy Daniels pornószínésznőnek adott 130 ezer dollár az ő ügyvédi költsége lett volna.

Cohen a per során korábban azt mondta: Donald Trump nagyon félt, hogy fény derül a pásztorórára (aminek megtörténtét Trump tagadja), mert az befolyásolhatta volna választási kampányát. Azt is mondta, hogy szeretné, ha elítélnék volt főnökét.

Trump jelenlegi védői azonban masszív ellentámadást indítottak a tanú szavahihetőségének megkérdőjelezésére. Azt kérték az eljáró bírótól, hogy ejtse a pert, még mielőtt az esküdtek elé kerülne, mivel Michael Cohen nem megbízható tanú, mert többször hazudott és egyszer már el is ítélték. (Ebben a szakaszban általában ritkán adnak helyt az ilyen kérelmeknek, és a bíró szerint az esküdtek képesek lesznek mérlegelni a tanú szavahihetőségét.)

Előzőleg a nap során az egykori ügyvéd jelleme volt a fő téma. Maga Cohen azt állította: többször is beszélt Trumppal a Stormy Danielsnek szánt hallgatási pénzről. Az eset a 2016-os elnökválasztási kampány hajrájában történt – írta a Reuters.

Trump ügyvédei viszont elérték, hogy Cohen vallja be: pénzt lopott volt főnökétől, mert haragudott, hogy lecsökkentették az év végi prémiumát annak ellenére, hogy elintézte a Daniels-ügyet

– teszi hozzá a hírügynökség. Saját bevallása szerint 20 ezer dollár készpénzt adott (egy papírzacskóban) egy technológiai vállalatnak, de 50 ezret kért Donald Trumptól, azaz 30 ezer dollárt megtartott magának.

Ezek után mondta azt Trump ügyvédi csapata, hogy Cohen nem megbízható tanú, és az ő vallomása nem elég ahhoz, hogy esküdtek elé vigyék az ügyet. A vád viszont azzal vágott vissza, hogy Cohen állításait dokumentumok támasztják alá.

Donald Trump ellen további három büntetőper készül és a mostanit, a hallgatási pénzről szólót tartják a leginkább veszélytelennek. Ugyanakkor az idei elnökválasztások előtt valószínűleg csak ez lesz az egyetlen peres ügye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×