eur:
394.36
usd:
367.13
bux:
71716.87
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Újabb részletek a világ leggazdagabb embere körüli fényképbotrányról

“Nem hagyja magát meztelen képekkel zsarolni” a világ leggazdagabb embere – ezt mondja Jeff Bezos, az amerikai Amazon csomagküldő birodalom alapító tulajdonosa, aki egy bulvárlappal csatázik. Az ügybe azonban beszivárgott a politika, mivel Bezos a Trump-elnököt bíráló Washington Post lap gazdája.

Zaftos képeket szerzett az Amazon-birodalom milliárdos főnökéről egy amerikai bulvármagazin – Jeff Bezos szeretőjének küldött, az intim testrészeit ábrázoló fotósorozat és az afférról kiszivárgott hír már a házasságába került.

Bezos azt állítja, hogy a National Enquirer birtokosa zsarolni próbálta, hogy állítsa le az ellene indított magánnyomozást – a milliárdos arra volt kíváncsi, hogyan szivároghattak ki a házasságtörő viszony részletei. A privát detektív arra jutott, hogy politikai indítékú karaktergyilkosság célpontja volt – azért, mert a Trump elnököt bíráló Washington Post lap gazdája.

Bezos erre a múlt héten egy bizarr blogposztban maga írta meg, hogy szerinte zsarolják: az AMI médiacsoport elektronikus levele azt sugallta, ha nem nyomoz utánuk, a képek sem kerülnek nyilvánosságra.

A levél itt olvasható: https://medium.com/@jeffreypbezos/no-thank-you-mr-pecker-146e3922310f

Ezek után a New Yorker magazin egyik szerzője, Ronan Farrow és többen mások is azt mondták, hogy hasonló „ne kutass utánunk, vagy tönkreteszünk” – figyelmeztetést kaptak.

Az már korábban kiderült, hogy az AMI médiakonszern Donald Trump választási kampánya idején eltemette a Trump és egy Playboy-modell viszonyáról szóló sztorit. A későbbi elnök, aki az AMI-vezérigazgató David Pecker jóbarátja, 150 ezer dollárt fizetett hallgatásáért – ebben játszott szerepet Trump nemrég elítélt ügyvédje, Michael Cohen.

A történetet úgy rejtették el a közvélemény elől, hogy megvették a publikálási jogokat, majd csak a 2016-os elnökválasztás után jelent meg róla cikk.

Pecker megúszta a vádemelést a volt Trump-ügyvéd, Cohen ügyében, mert együttműködött a hatóságokkal. Ugyanakkor cégének vállalnia kellett, hogy nem sért törvényt, hogy elkerülje az esetleges vádemelést.

Az AMI konszern most épp sokat veszíthet, ha a vizsgálódó szövetségi ügyészek úgy értékelik, hogy a Bezos-féle intim képek ügyével megsértették az egyezményt.

A cég egyik ügyvédje, Elkan Abromowitz ezért egy tévinterjúban tagadta, hogy a zsarolni próbálták volna a milliárdost. De azért odaszúrt neki: arról beszélt, hogy az afférről információt kiadó forrás Bezos és barátnője egyik közeli bizalmasa volt.

Vajon ki lehet a bizalmas? Tudósítók szerint a barátnő bátyja, aki Bezosszal szemben Trump-támogató.

Az ügyvéd azt a kijelentést is megengedte magának, hogy „nem bűn arra kérni valakit, hogy igazat mondjon. Mondják meg az igazságot, hogy nem politikai motivációjú volt a Bezos-anyag és mi nem publikálunk újabb cikkeket” – mondta.

Közben további komplikálta az ügyet, hogy a tavaly meggyilkolt szaúdi ellenzéki kommentátor, Dzsemál Hasogdzsí Bezos Washington Postjának dolgozott. A szaúdi külügyminiszter vasárnap határozottan tagadta, hogy köze lenne a Bezos-botrányhoz, miután a milliárdos arra utalt, hogy a szaúdiaknak nem tetszett a Hasogdzsi-ügy tálalása, és hogy kapcsolatuk van az afférját megszellőztető AIM média konszernnel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×