eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Leparancsolnák a hajléktalanokat a New York-i metró padjairól

Embertelenséggel vádolják a jogvédők a Londonból szerződtetett állomásfőnököt, aki megtiltaná, hogy a hajléktalanok a New York-i metró padjain aludjanak.

New Yorkban hosszabb ideje bajok vannak a metróval, a járatok nem tartották be a menetrendet, a pályatest sok helyen felújításra szorult. A nyolc és félmilliós nagyváros egy másik hasonló népességű metropoliszból, Londonból szerződtetett szakértőt, hogy segítsen rendet tenni, ám az angol szakember támadások célpontja lett.

Andy Byford az egyik legnagyobb londoni metrócsomópont, a King's Cross állomásfőnökeként példás szervezőképességével tűnt ki, ezért alkalmazta őt a New York-i városvezetés. Irányítása alatt sorra hárulnak el a nehézségek, ám most mégis bajban van, ugyanis a jogvédők embertelenséggel vádolják, mert az állomásokon ezentúl nem engedi a padokon aludni a hajléktalanokat.

A New York-i metró peronjain hosszú fapadok vannak, hogy a várakozók leülhessenek. Manapság ezt nem nagyon tehetik meg, mert a padokon nyúlnak el, ott alszanak zsákjaikkal, palackjaikkal körülvéve az időjárás viszontagságai elől a metróba menekülő koldusok. A látvány sem szép, az eldobált szemét halmozódik a padok körül, az utasok pedig nem tudják a padokra ülve várni a befutó szerelvényt.

Andy Byford hangsúlyozza, hogy a hajléktalanok bejöhetnek a metróállomásokra melegedni, de ezentúl nem alhatnak végigfeküdve a padokon. Ha kell, rendőri segítséget kér ennek megakadályozására.

New York hajléktalanjainak a számát jelenleg mintegy 77 ezerre teszik, közülük mintegy 3900-an laknak ténylegesen az utcán. Londonban rosszabb a helyzet, itt tavaly 7484 utcán alvó hontalant számoltak össze, ők azonban a jegyautomaták és a felügyelők miatt be se jutnak a metróállomásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×