eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jekatyerinburg, 2018. június 24.Japán szurkolók nejlonzsákba gyűjtik a szemetet az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második fordulójában játszott Japán - Szenegál mérkőzés  végén a Jekatyerinburg Arénában 2018. június 24-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel ért véget. (MTI/EPA/Francis R. Malasig)
Nyitókép: Francis R. Malasig

Katasztrófa közeli állapot Japánban a vb miatt

Katasztrófa közeli állapotot okozhatott volna a Japán fővárosban a labdarúgó világbajnokság - legalábbis Tokió csatornarendszerében. Az eset a nemzeti 11 egyik meccse során történt, amikor a feszült drukkerek egyszerre rohamozták meg az illemhelyiségeket.

Ezúttal nem Godzilla csapott le Tokióra, hanem saját lakosai. A Kék Szamurájoknak is nevezett japán nemzeti válogatott éppen Kolumbiát próbálta kardélre hányni, amit sok, otthon maradt és a tévéhez szegezett drukker feszülten figyelt. Olyannyira feszülten, hogy a metropolisz fociőrült lakossága szinte egyként kelt fel a félidőben, hogy könnyítsen magán, ami masszív terhelésnek tette ki a főváros vízellátási és csatornarendszerét.

Ettől közel a negyedével megugrott a vízfogyasztás. A közműcégek egyik hivatalnoka tipikusan visszafogott hivatalnokstílusban kommentálta a helyzetet. „Gyanítjuk, hogy sokan visszatartották, majd egyszerre mentek ki a vécére.

A vízfogyasztás hullámzó lehet, különösen futballmeccsek idején.

Befolyásoló tényező lehet a meccs alakulása, a nézők izgalmi állapota és más faktorok” – olvasható a magyarázat a Japan Times című lapban.

A japánok nyitómeccsét duplán megszenvedte Tokió vízellátási rendszere. Miután Oszako Juja második félidős góljával végül legyűrték a 10 fősre csökkentett kolumbiai csapatot, a nézők ismét megrohanták a vécéket, és ettől már 50 százalékkal ugrott meg a vízfogyasztás. Illetékesek azt mondták, hogy már készültek a helyzetre, és ezért ideiglenesen megnövelték a vízszolgáltatást, ezzel pedig elkerülték a katasztrófát. Azt is jelezték, hogy a válogatott következő meccsei idején is készenlétben lesznek.

A japán válogatott vb-szereplését egyébként országszerte a tévénézők közel fele kísérte figyelemmel, és ezzel megdőlt a februári rekord,

amikor Haju Juzuru műkorcsolyázó olimpiai győzelmét 34 százalékuk figyelte.

Közben a japánok egy másik mérkőzése, amit csak „ A Takarítók Csatája” néven emlegetnek, döntetlennel végződött. A Szenegállal játszott hétvégi 2-2-es döntetlen után a két tábor drukkerei is összemérték erejüket, abban, hogy ki szedi a hátrahagyott szemetet. A kék pólós japánok már ismert kék műanyagzsákjaikkal felszerelve lendültek mozgásba, de megjelentek mellettük a segítőkész szenegáliak is. Így a drukkerek néhány fénykép tanúsága szerint egymást segítve takarítottak, megkönnyítve a személyzet munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×