eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány
POLAND - 2024/09/13: In this photo illustration, the Social Media icons and Facebook, Messenger and Instagram logos seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Teljes átalakítás jön a Facebookon, hasznos újdonságokkal

Főként a helyi közösségeket és a videós tartalmakat érintik az újítások. A Meta célja a Z generáció elcsábítása a konkurens platformokról.

A Meta a konkurensek előretörését látva javítani szeretne a Facebook népszerűségén a fiatalok körében, így több újdonságot is bevezet a közösségi oldalon. Főként a helyi közösségek kerülnek a fókuszba, ezért a Facebokon megjelenik egy új, „Helyi” (Local) fül, ahol a környékbeli tartalmak lesznek elérhetők több helyről. Ezek származhatnak csoportokból, eseményekből vagy a Marketplace-ről. Az újdonság első körben csak néhány amerikai nagyvárosban lesz hozzáférhető – írja a hvg.hu.

A helyi közösségek máshol is nagyobb figyelmet kapnak, így például a hírfolyamban, ahol érdekes bejegyzések és információk egyaránt feltűnhetnek.

Ugyancsak újdonság lesz a Facebookon a „Felfedezés” (Explore) fül, amely személyre szabott ajánlásokat tesz majd. A TechCrunch beszámolója szerint ennek az algoritmusa a szórakoztató tartalmak mellett a felhasználó érdeklődési körének megfelelő dolgokat is megjelenít majd. Ez a felület kiemelt helyet fog kapni az androidos és az iOS-es alkalmazásban is, mindkét esetben a navigációs sávban – előbbinél felül, utóbbinál alul. Kattintás után a Pinteresthez, illetve a TikTok tulajdonosának új platformjához, a Lemon8-hoz hasonló felület ugrik be. Itt két részre lesz bontva a felület: a személyre szabott, valamint a közeli, helyi tartalmakra fókuszáló ajánlásokra.

A videós felület is megújul: teljes képernyős lejátszót kap az összes videótípus,

ami főleg a Reels-videóknak adhat nagy lökést, hiszen többek közt a TikTok is erre épít.

Az „Események” fül alatt pedig heti és hétvégi ajánlásokkal értesülhetnek a felhasználók a közelgő eseményekről, melyeket az érdeklődési körük alapján gyűjtenek össze. Az eseményekre Instagram-követőket is meg lehet majd hívni SMS-ben vagy e-mailben, ha még nem rendelkeznek Facebook-profillal. A platform több mesterségesintelligencia-alapú funkciót is kap, de ezek vagy tesztelés alatt állnak, vagy az EU-ban nem fognak működni még egy ideig.

Fontos változás lesz még, hogy a Messengerben elérhető Jegyzetek funkció a Facebookon is megjelenik, a WhatsAppból pedig a Közösségek funkció fog beköltözni a Messengerbe is. Egyelőre nem ismert, hogy az egyes újítások pontosan mikortól lesznek elérhetők, de valószínűleg fokozatosan vezeti be azokat a Meta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×