eur:
399.29
usd:
363.94
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány
Nyitókép: Pexels.com

Lencsevégre kaphatták az első debreceni BMW-t – videó

Úgy fest, hogy már megjárta a legendás német versenypályát is az első BMW, amelyet teljes egészében a debreceni BMW gyárban fognak készíteni.

Néhány napja a Nürburgring közelében videózták le álcafóliában azt a BMW modellt, amelyet Debrecenben fognak gyártani a jövőben – számolt be a vezess.hu. A tervek szerint az új, X3-as méretű elektromos SUV 2025-2026 környékén érkezik a kereskedésekbe.

A dizájnról egyelőre nem rántotta le a leplet a bajor gyártó, de annyit már elárultak, hogy a minimalista irányt követik. Az új szabadidőautó 800 V-os platformra épül, amely gyorsabb töltést és nagyobb hatótávot ígér, akár 50 km/perc töltési sebességgel, maximális hatótávja elérheti a 800 kilométert.

Az autós szakportál hozzáteszi, hogy az autó a BMW Neue Klasse első példánya lesz, amely azt jelenti, hogy „új osztály, új technika, új helyszín”. A Neue Klasse arra a termékgenerációra utal, amely meghatározta a BMW talpra állását az 1960-as évektől. Az újkori Neue Klasse autóinak gyártása Debrecenben kezdődik, így az új gyár egyben egy vadonatúj termékgenerációt is gyárt, amely új alapokra épül.

A gyártás beindítása 2025 elejére tehető a vadonatúj debreceni üzemben, míg az első példányok akár már az év közepén, de inkább az év vége felé kerülhetnek a tulajdonosokhoz.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×