eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Nagy meglepetésre készül a Microsoft, hamarosan jöhet a hordozható Xbox

A szoftvervállalat továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére, és nagy dobásra készül az Xbox kiadásának 25. évfordulója alkalmából.

A Microsoft 2026. november 15-én ünnepli az Xbox kiadásának 25. évfordulóját, amely alkalomból különleges meglepetésre készül a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata. A videojátékok szerelmesei már most dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis Jez Corden, a Windows Central munkatársa nemrég arról beszélt a License Globalnak, hogy a Microsoft következő, hordozható és a Steam Deckhez (elsősorban videojátékok futtatására alkalmas személyi számítógép) hasonló konzolja méltó utódja lesz az Xbox Series X-nek.

A hvg.hu azt írja, nem lenne meglepő, ha a Microsoft a 25 éves jubileumra időzítve jelentetné meg legújabb Xbox készülékét, főleg úgy, hogy már időszerű lenne a következő generáció kiadása. A konkurens Sony ugyanis nemrég kijött a PlayStation 5 frissítésével, a PlayStation 5 Próval, míg a Microsoft a jelek szerint nem iktat be frissítést két konzolgeneráció között.

A The Gamer cikkében megjegyzi: egy hordozható konzol kiadása logikus lépés lenne a közeljövőben a Microsofttól, mivel

a Steam Deck és a ROG Ally jelentősen átalakította a piacot, a Microsoft pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektet a felhőalapú játékok fejlesztésére.

Hordozható konzolja egyébként a Sonynak is van (PlayStation Portal), ami azonban a funkciók tekintetében elmarad a Steam Decktől, míg a Microsoft állítólag minimum az utóbbi minőségét szeretné hozni új készülékével – feladva ezzel a leckét a Sonynak.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×