eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
2021. február 1-jén közreadott kép a Google  amerikai informatikai óriáscég székházáról az egyesült államokbeli Mountain View-ban 2013. január 3-án. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. február 1-jén bejelentette, hogy Ausztráliában a Microsoft Bing keresőjét fogják használni, amennyiben a Google és a Facebook betartja fenyegetését és korlátozza a szolgáltatásait az ausztrál felhasználók számára. Az ausztrál kormány  médiapiacot szabályozó kódexének tervezete szerint a két amerikai vállalatnak a törvény hatályba lépését követően fizetnie kell a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért.
Nyitókép: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Megvan, mivel "nyomná le" az Apple-t két techóriás

Legalább egy éve pletykálnak már egy titkos Google–Samsung közös projektről, amivel a két óriáscég az Apple ellen szövetkezik.

Némileg meglepő módon egy harmadik cég, a chipgyártó Qualcomm vezérigazgatója árulta el egy interjúban, mire készül a Google és a Samsung: egy kevert valóságra alapozó okosszemüveget dobnak piacra (amit természetesen a Qualcomm egyik Snapdragon processzora hajt majd) – számolt be a hírről a Telex.

Ebben a termékkategóriában legutóbb az Apple villantott nagyot a méregdrága, és néha egészen sci-fiket idéző Vision Próval – amiről aztán a gyakorlatban hamar kiderült, hogy olyan sok mindenre amúgy nem használható. Ennek megfelelően nem is tarolta le úgy a piacot, ahogyan az Apple kütyüjeitől ezt megszokhattuk.

A Qualcomm–Samsung–Google közös okosszemüveg megpróbál tanulni ebből, sokkal könnyebb és olcsóbb lesz, a számítási kapacitást pedig a felhasználó okostelefonjától veszi kölcsön, illetve erősen támaszkodik a felhőre is. A cél az, hogy a lehetőségek szerint minél kevésbé lehessen megkülönböztetni egy sima napszemüvegtől, és legyen nagyjából annyira kényelmes is a használata.

Sok konkrétumot (például a tervezett megjelenési dátumot vagy árat) nem árult el az interjúban Cristiano Amon, de azt hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia köré épül majd az egész. Ezt vélhetőleg a Google adja majd be a közösbe, a központi processzort a Qualcomm, minden mást a Samsung.

Címlapról ajánljuk
Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Nagelsmannt lenyűgözte csapata játéka, a sajtó új korszakot emleget

Egy nappal a szombat esti, a magyar válogatott ellen aratott 5-0-s győzelem előtt szakértők és újságírók is bírálták Julian Nagelsmann szövetségi kapitányt, hogy túl merész célokat tűz csapata elé. A 37 éves tréner ugyanis kerek-perec kijelentette, hogy az általa irányított válogatott célja a 2026-os vb megnyerése. Bírálói szerint ezzel a célkitűzéssel feszültséget, görcsös bizonyítási vágyat vált ki játékosaiban, ami pedig épp ez ellenkező hatást válthatja ki.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×