eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Roszkozmosz orosz űrügynökség által 2022. december 15-én közreadott kép a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA és az orosz űrügynökség szivárgás miatt lemondta Szergej Prokopjev és Dmitrij Petelin orosz űrhajós december 14-re tervezett űrsétáját az űrállomás körül. Az orosz űrhajósoknak korábban, november 25-én már le kellett mondaniuk egy űrsétát, akkor az űrruhájukkal kapcsolatban merült fel gond.
Nyitókép: MTI/AP/Roszkozmosz

Forró lett a helyzet a Nemzetközi Űrállomáson egy orosz műhold miatt

Felrobbant egy orosz megfigyelő műhold szerda éjjel, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodó űrhajósoknak fedezékbe kellett húzódniuk az incidens miatt – közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Arról nem közöltek részleteket, hogy mi okozta a 2022 óta keringő orosz műhold felrobbanását. A detonáció az űrállomás közelében történt, az amerikai asztronauták kénytelenek voltak nagyjából egy órára az űrhajójukba behúzódni.

Amerikai radarok észlelték, hogy a műholdból alacsony Föld körüli pályán törmelékfelhő áradt szerda éjszaka és csütörtök hajnalban. A tájékoztatás szerint a műhold több mint száz törmelékdarabra hullott szét.

Az amerikai katonai űrparancsnokság közölte, hogy az eset nem jelent veszélyt.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×