eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pexels.com

Erre már sokan vártak: itt a TikTok új alkalmazása

Az új fotómegosztó applikációval az elégedetlenkedő Instagram-felhasználókat szeretnék magukhoz csábítani.

Elindította az Instagram konkurenciájának szánt új alkalmazását a TikTok. A Notes nevű új applikációval képeket lehet megosztani – írja a hvg.hu.

A Notes sok hasonlóságot mutat a Meta alkalmazásával, előbbi felületen is a fotómegosztáson és a rövid szöveges posztokon van a fő hangsúly.

A TikTok az utóbbi időben többször is küldött értesítéseket a felhasználóknak az új felület érkezéséről, és csütörtökön el is indult a TikTok Notes, igaz jelenleg csak Kanadában és Ausztráliában érhető el. Mint ismert, az Instagram esetében minden egy alkalmazásban összpontosul, a fotóktól a videós posztokon át a Reels-bejegyzésekig, a TikTok fejlesztője, a ByteDance azonban nem építette be a fő applikációjába a Notest, hanem kiszervezte egy külön alkalmazásba.

A Notes felülete nagyon hasonlít a fő applikációra, és nem is kell külön fiókot létrehozni hozzá, a meglévő TikTok-fiókkal lehet belépni.

Abban különbözik az Instagramtól, hogy főcímet is lehet adni a posztoknak, viszont 24 óráig elérhető történetek a Notesban nincsenek egyelőre.

Az Instagram felhasználói közül az utóbbi időben rengetegen panaszkodtak világszerte, hogy problémájuk van a platformon közzétett tartalmaik elérésével. A TikTok ezt szeretné kihasználni, ezért indította el a Notes alkalmazást, amitől azt várja a ByteDance, hogy sok felhasználót tud majd átcsábítani az Instagramról.

Arról egyelőre nem adott tájékoztatást a TikTok, hogy mikor lesz elérhető más országokban, így például idehaza is az új fotómegosztó alkalmazás.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×