eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ezek az okostelefonok tartják legjobban az értéküket – itt a teljes lista

Itt is megvan az Apple–Samsung párharc.

Az ár-összehasonlító SellCell jelentést készített az utóbbi hónapok legfelkapottabb mobiljainak értékcsökkenéséről – írja a hvg.hu.

Egy okostelefon egyik kulcsfontosságú mutatója az, hogy később, amikor tulajdonosa újra cserélné, arányosan mennyiért tud túladni rajta. A kutatás szerint az elmúlt év értéküket legjobban tartó telefonjai az iPhone 15-ök voltak: az első 12 hely mindegyikére valamilyen iPhone 15 modell került. A kínálat legjobb modellje a 256 GB-os iPhone 15 Pro Max volt, amely mindössze 18,2 százalékkal értéktelenedett el a megjelenése utáni első három hónapban. Ez az eredmény egyúttal azt is jelentette, hogy 11 százalékkal kevésbé amortizálódott, mint egy évvel korábban az iPhone 14-es megfelelője.

A 256 GB-os Samsung Galaxy S23 Plus is bekerült az értékét legjobban megőrző 15 telefon közé, kiváló 35,3 százalékos értékcsökkenéssel, megelőzve az 1 TB-os iPhone 15 Prót. De összességében a Samsung S23 sorozata még mindig alulteljesít az iPhone 15 sorozattal szemben.

A Samsung egy negatív rekordot is elkönyvelhetett: az értékéből leggyorsabban vesztő modell a Galaxy S23 FE volt, amely három hónappal a megjelenés után 68,4 százalékos értékcsökkenést mutatott. A Google Pixel 8 értéke 61,2 százalékkal zuhant az első három hónapban, és ami még rosszabb hír a Google számára: felülmúlta a Pixel 7a-t, amely 52,5 százalékot veszített értékéből egy hasonló időszak alatt. A OnePlus 11 is jobban teljesített, mint a Pixel 8, az első három hónapban, de még így is jelentős, 48,5 százalékos értékvesztést ért el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×