eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Abstract Technology Binary Code Dark Red Background. Cyber Attack, Ransomware, Malware, Scareware Concept
Nyitókép: WhataWin/Getty Images

Új androidos kártevő pusztít: SMS-ben támad, és a banki adatainkat is viszi

Újból feltűnt a SpyNote nevű androidos trójai program, mindent visz a telefonunkról, és nehezen lehet kiirtani.

Igencsak veszélyes, az androidos mobilokat célzó trójai vírust fedeztek fel: a SpyNote a pénzügyi adatokra utazik – írja a hvg.hu.

Ez nem egy klasszikus értelemben vett trójai, hanem SMS-ben terjedő adathalászat, az üzenetben egy APK telepítőfájl letöltésére kérik a felhasználót, és ha ez valaki megtette, meg is fertőzte a készülékét. Ezután még kér a kártékony program jogköröket is különböző dolgokhoz, majd elrejtőzik a felhasználó elől.

A kapott jogkörökkel hang- és videófelvételeket készíthet, akár hívás közben is, minden érintést naplózhat, továbbá ellophatja a felhasználónév-jelszó párosokat is a különböző szolgáltatásokhoz, és a helyadatokhoz is hozzáfér, így akár a banki adatokat is megszerezheti, mely súlyos visszaélésekre ad lehetőséget.

Megszabadulni sem könnyű tőle: csak a készülék teljes gyári visszaállítása jelenthet megoldást, mely egy körülményes, ám kényszerű folyamat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×