eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Figyelmeztet a Google: sok Gmail-fiókot törölni fog

Ha huzamosabb ideig nem lép be a fiókjába, akkor a cég törölheti annak teljes tartalmát.

Módosult a Google szabályzata, szigorúbb szabályok vonatkoznak a felhasználói fiókok aktivitására. Aki nem használja egy ideig a Gmailjét, YouTube-ját vagy a cég mást szolgáltatását, annak megszüntetik a hozzáférését és egy az egyben letörlik a fiókhoz tartozó összes tartalmát – írja a hvg.hu.

A vállalat ezt biztonsági okokkal magyarázza: az elhagyatott fiókok sérülékenyebbek, a tulajdonosa észre sem veszi, ha támadók megpróbálják átvenni az irányítást fiókja fölött.

A Google közlése szerint

amelyik fiókba két éven át nem lépnek be,

azt inaktívnak minősítik, és törölhetik teljes tartalmát. Ilyen esetekben a Google törli a Gmailben, a Google Drive-on, a Naptárban, a Meetben, YouTube-on és a Google Fotók szolgáltatásban lévő adatait, tartalmait, emlékeit.

A most életbe lépett szabály értelmében a fióktörléseket némi türelmi idő után, 2023 decemberében kezdik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×