eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Thumbs down icon on device screen
Nyitókép: SEAN GLADWELL/Getty Images

Újabb elbocsátási hullám jöhet a Metánál

Novemberben már elküldtek 11 ezer embert.

A Financial Times információ szerint a Facebook anyavállalata, a Meta további létszámcsökkentést tervez a következő hetekben – írja a 24.hu.

Ismeretes, múlt év novemberében a vállalat 11 ezer alkalmazottat bocsátott el, a teljes munkaerő mintegy 13 százalékát. Ez volt a Meta közel 20 éves történetének eddigi legnagyobb létszámleépítése, ami a vállalat minden szervezetét érintette. Ezt követően azonban nem javult a helyzet: bár átlépte a Facebook a napi kétmilliárd aktív felhasználót, a metaverzum fejlesztése továbbra is csak nyeli a milliókat.

A gazdasági lap jelentése szerint a technológiai óriáscégnél a munka az utóbbi időben lelassult, és újabb létszámleépítési körök következhetnek. A Meta a hírek szerint azután jelenti be az átszervezést, miután befejezték a munkatársak teljesítményértékelését.

Mark Zuckerberg a részvényeseknek nemrégiben azt ígérte, a vállalat 2023 végére jóval kisebb lesz, de ez csak a munka javára fog válni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×