eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Veszélyben a Facebook- és Instagram-fiókok: beindultak a hackerek

Az utóbbi hónapokban nagyon meglódultak az ilyen akciók.

Még sosem tapasztaltak akkora növekedést a feltört Facebook- és Instagram-fiókok számában, mint az eltelt egy évben – ez a Theft Resource Center új felmérésének leghangsúlyosabb megállapítása a Tech News World szerint – írja a hvg.hu.

Az amerikai techportál cikke szerint az elmúlt egy évben 1000 százalékos növekedés volt tapasztalható a támadással átvett fiókok számában, ami abszolút csúcsérték a még korábbi időszakhoz viszonyítva.

A kutatás eredményei szerint a legtöbb esetben az Instagram-fiókokat érte valamilyen incidens, de a Facebookot érintő támadások aránya sem elhanyagolható, ami a friss mutatók szerint 25 százalékot tesz ki.

A felmérésből az is kiderült, hogy az áldozatok 70 százaléka később már egyáltalán nem tudott hozzáférni a fiókjához. Kétharmaduk pedig arról számolt be, hogy az incidens után a támadó el is lopta a személyazonosságukat, miután ugyanis hozzáfért az adatokhoz, tovább használta a profilt, mintha a sajátja lett volna.

Az áldozatok hangsúlyozták: amellett, hogy a fiókfeltöréses esetek érzelmi megrázkódtatást okoztak számukra, sokan (a megkérdezettek 27 százaléka) bevételkieséssel is szembesültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×