eur:
394.75
usd:
367.36
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
France. Seine et Marne. Close up on the crescent Moon (age : 4,2 days). View like in binoculars or small telescope. Image taken on december 18th 2020 at dusk.
Nyitókép: Christophe Lehenaff/Getty Images

A Holdra vinnék az internetet

Az Aquarian Space nevű startup 100 megabites kapcsolatban gondolkodik, amelyet műholdakkal biztosítanának.

Az Aquarian Space nevű startup egy közleményben jelentette be, hogy 650 ezer dolláros támogatást kapott a Draper Associates-től, hogy olyan internethálózatot építsen ki, amely a Holdon is biztosítaná a webhez való hozzáférést – idézi a Space.com oldalt a Hvg.hu.

A cég 2024-től helyezné üzembe a holdi internethálózatot. Egy 100 megabites kapcsolatban gondolkodnak, amelyet műholdak segítségével biztosítanának. Erre azért van szükség, mert a következő időszakban még többen fedezik majd fel a szomszédos égitestet, a megbízható kommunikáció pedig elengedhetetlen.

A cég egyelőre nem sokat közölt a kiépítendő infrastruktúráról, de biztosak benne, hogy a feladatot el lehet végezni. Az Aquarian ráadásul nem kizárólag a Hold és a Föld között oldalán meg az internetes elérhetőséget, hanem a Föld és a Mars között is – de ez még nagyon távoli.

A cég Solnetnetnek nevezi a készülő rendszert, melyet amerikai partnerekkel együtt hozna tető alá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×