eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést Kacskovics Imrének, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézet Immunológiai Tanszéke tanszékvezető egyetemi tanárának az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségén a Pesti Vigadóban 2019. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Immunológus: még nagyon nincs vége a járványnak, ezt kellene most tenni

Az időseknek és a fiataloknak egyaránt ajánlja az első, a második és a harmadik oltás felvételét is; Kacskovics Imre figyelmeztet, nagyon sok a védtelen idős.

Kacskovics Imre immunológus szerint sürgető, hogy mindenki vegye fel az oltást és használjon maszkot, túl sok ugyanis az oltatlan ember ahhoz, hogy a járvány csak úgy elillanjon; csak idősből százezrek védtelenek.

Az ELTE TTK dékánja az ATV-ben elmondta, lesz még rosszabb is a helyzet, meg kéne előzni a bajt, "minden felett áll", hogy az első és második oltás mindenki esetében meglegyen, de a harmadik oltást sem árt felvenni, és nem is csak az időseknek.

A számok nyelvére fordítva elmondta:

  • több százezer az oltatlan idős
  • a fertőzöttek 20 százaléka kórházba kerül
  • 100 ezer fertőzött esetében ez 20 ezres leterheltség a kórházakon csak a koronavírus által
  • a betegek 2 százaléka pedig nem is éli túl.
"Ezt nem kéne megvárni"

- fogalmazott.

Hozzátette, ilyen leterhelt egészségügy mellett a más betegségekben szenvedők orvosi ellátása is nehezül, így a gyógyulási esélye is romlik.

A maszkviselést röviden meg is indokolta: a delta variáns sokkal fertőzőbb, így a beoltottak is megfertőződhetnek, és bár rövidebb ideig, de terjeszthetik is a betegséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×