eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Twitter

Itt vannak az Apple újdonságai, megérkezett a nyomkövető

A megszokottnál pár héttel későbbre csúszott az Apple tavaszi termékbemutatója, van új iMac, frissült az iPad Pro és az Apple TV, illetve megérkezett az AirTag nyomkövető.

A tavaszi eseményén a kisebb súlyú termékeket mutatja be az Apple, az idei tavasz legnagyobb újdonsága 24 hüvelykes iMac, amely a korábbi, 21,5-es modellek helyét veszi át. Az asztali számítógép formatervét teljesen újrarajzolták, és a tavaly ősszel leleplezett saját M1 processzor került bele – írja a hwsw.hu.

A számítógép háza minden korábbinál kisebb lett, ennek ellenére az új processzorral sokkal gyorsabb, mint elődei. A kijelzőpanel nemcsak képátló, hanem felbontás szempontjából is újdonságot jelent, utóbbi értéke ugyanis 4480x2520. A gépbe hat hangszóró került, ami a korábbinál lényegesen jobb hangzást eredményez. Az Apple legújabb asztali PC-i a vállalat elmúlt években mutatott színkavalkádjának megfelelően összesen hét különböző árnyalatban lesz rendelhető április 30-tól.

Szerényebb változásokat hozott az iPad Pro 2021-es kiadása. Megújult az immár mini-LED típusú kijelző, amely alatt az iPad Próban is az M1-es processzor dolgozik. Emellett a friss iPad Pro már 5G modemmel is rendelhető.

A bemutató másik érdekességét az AirTag nyomkövető adta. Egyszerű, ám hasznos termékről van szó, mely a milliárdos eszközszámú Find My network tagjaként felteszi a térképre a ráaggatott különféle tárgyakat, például egy kulcscsomót. Az AirTagnek nincs közvetlen hálózati csatlakozása, az apró, cserélhető gombelemmel működő termék a környezetében lévő Apple eszközöket, illetve azok Bluetooth LE kapcsolatát használja átjáróként pozíciójának meghatározására, illetve annak továbbításához. Az érme formájú, 32 milliméter átmérőjű eszköz a hozzá vezető pontos irányt, illetve távolságot is képes megmutatni. Az Apple szerint a termék nagyjából egy évet bír egyetlen elemmel, amit szükség esetén a felhasználó maga cserélhet ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×