eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A koronavírus elleni oltóanyag a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdődött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.
Nyitókép: Balogh Zoltán

A vírus átadását is fékezhetik az mRNS-oltások

80 százalékkal csökkenhet a tünetmentes átadás a második vakcina után.

Tíz nappal a második Pfizer vagy Moderna vakcina beadása után 80 százalékkal kisebb az esélye annak, hogy valaki PCR-pozitív lesz koronavírusra a be nem oltott személyekhez képest – idézi a 24.hu az Eurekalert portálon megjelent sajtóközleményt. Ez azért fontos, mert így a vírus átadását is 80 százalékban gátolja az oltás, ugyanis a tünetmentes beoltott fertőzöttek sem adják tovább a patogént.

Vagyis a Clinical Infectious Diseases tudományos folyóiratban megjelent tanulmány konklúziója az, hogy

a messenger RNS-vakcinák lényegesen csökkentik a vírus továbbadásának lehetőségét is.

A kutatás február 8-ig bezárólag készült, így előfordulhat, hogy az eredményeket az új mutációk terjedése torzítani fogja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×