eur:
385.53
usd:
354.63
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Nyitókép: Pixabay

Elképesztő műtétre került sor Kínában

A beavatkozást az egyik legnehezebb műtétként írtak le az orvosok.

A Csöcsiangi Orvostudományi Egyetem egyik kórházában végezték el a kettős transzplantációt, amelyet az egyik legnehezebb műtétként írtak le az orvosok.

A beteg egy női donortól kapta a két tüdőt és a májat azután, hogy késői stádiumú tüdőhegesedést és májzsugort diagnosztizáltak nála.

A tüdőfibrózisban szenvedőknél a tartós gyulladás miatt hegesedik a tüdőszövet, veszít rugalmasságából, kemény lesz. A májzsugor végleges szöveti károsodás, amelyet csak májátültetéssel lehet gyógyítani.

Két neves tüdő- és májátültetést végző sebész vezette a műtéteket végző orvoscsoportot: először a tüdőátültetést végezték el, majd a májtranszplantációt. Az utóbbi nehéz megpróbáltatást jelentett az újonnan beültetett tüdőnek és az orvosoknak is – közölték a kórház illetékesei.

A férfit vasárnap vették le a lélegeztetőgépről az után, hogy stabil erősödést érzékeltek mind a tüdő-, mind a májfunkciókban.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a német védelmi miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Megemelte idei profitcélját a Telekom - Mi lesz az osztalékkal?

Megemelte idei profitcélját a Telekom - Mi lesz az osztalékkal?

Folytatódott a bevételek kétszámjegyű növekedése emelkedése a Magyar Telekomnál az első negyedévben, amit nagyrészt az inflációkövető díjkorrekció és a mobil adatforgalom növekedése támogatott. A távközlési vállalatoknál kiemelten figyelt EBITDA eközben közel 50 százalékkal ugrott meg, köszönhetően a közműadó idei kivezetésének, és negyedéves rekordot döntött - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A menedzsment további jó hírrel is szolgált, megemelte a nettó eredményre vonatkozó idei célkitűzését, ami az osztalékkilátások szempontjából nem elhanyagolható tényező.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×