eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Figyelemre méltó helyről jön információ a második hullámról

Közeledik, de nem lesz túl durva, a védőoltás pedig nem lesz kötelező. Szlávik János infektológus főorvos szavai.

A gyors reagálásnak és a tapasztalatoknak köszönhetően a koronavírus-járvány második hulláma az elsőnél is enyhébb lefolyású lehet - derül ki Szlávik János, a Dél-pesti Kórház infektológus főorvosa Magyar Nemzetnek elmondott szavaiból.

Nem tartja kizártnak, hogy a leendő vakcinából télen vagy kora tavasszal már tízezres nagyságrendben tudnak oltani itthon, előtte azonban súlyosan fertőzött országokon kísérleteznek (USA, Brazília, India).

"Mivel közel száz oltóanyagot tesztelnek, remélhetőleg lesz olyan köztük, amelyikkel teljesen kivédhető a vírus" - mondta még. Azonban százmillió oltás - amennyi kiirthatja a koronavírust - legyártása sok idő.

Kötelezővé biztosan nem válik majd a védőoltás, de akiket beolthatnak:

  • idős, krónikus betegek
  • immunhiányos emberek
  • egészségügyi, szociális szférában dolgozók.

Szerinte a kínai példa alapján kijelenthető, hogy ha egy ország alacsonyan tartja a fertőzöttségi szintjét, akkor csak a külföldi behurcolás okozhat komolyabb gondot, de ezt járványügyi intézkedéssel később is meg lehet akadályozni.

A főorvos elmondta, jelenleg már csak 44 koronavírusos beteget ápolnak a Szent László Kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×