eur:
392.24
usd:
362.26
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Kapcsolat lehet a vitaminhiány és a halálesetek között

Ugyanakkor fontos, nem szabad azt gondolnunk, hogy vitaminnal kezelni lehet a koronavírus-betegséget.

A D-vitaminnak is szerepe lehet a koronavírus által okozott halálesetek megelőzésében a Queen Elizabeth Kórház Alapítvány és az East Anglia Egyetem közös tanulmányának előzetes eredményei szerint – írja az Index.

A kutatók vizsgálata 20 európai ország lakosságának átlagos D-vitaminszintjére terjedt ki, a statisztikák pedig meggyőző összefüggést mutattak, hogy ahol az átlag alatti a vitamin koncentrációja a szervezetben, ott több volt a koronavírusos haláleset – idézi a hírportál a Science Alertet, megjegyezve: ez annyiban nem meglepő, hogy az egészséges D-vitamin szintről korábbi, nagyobb tanulmányok kimutatták, hogy csökkentheti a légúti fertőzések és a gyerekkori asztma kialakulásának a veszélyét.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a tanulmányt még nem lektorálták, így nem szabad orvosi tanácsadást alapozni rá és nem szabad mentőövnek tekinteni a D-vitamint a járványban – teszik hozzá, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy önmagában a vitamin korlátozza a a vírus terjedését.

Ráadásul nem arról van szó, hogy a vitamin meggyógyítaná a betegeket, hanem, hogy a vitaminhiány a Covid-19 esetében vélhetően épp olyan kockázati tényező, mint sok más életvitelbeli körülmény.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×