eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook

Hét kiló műanyag volt egy elhullott szarvas gyomrában

Elborzasztó eset nyújt újabb bizonyítékot arra, hogy milyen ártalmas a műanyag hulladék.

A délkelet-ázsiai ország a világ egyik legnagyobb műanyag-felhasználója, az emberek évente átlag mintegy háromezer egyszer használatos műanyag zacskót használnak. A hulladékkal szennyezett folyókban, a part menti vizekben állatok, köztük tengeri teknősök, tengeri tehenek pusztulnak el, boncolásukkor kiderül, hogy műanyag halmozódik fel gyomrukban.

Kedden illetékesek közölték, hogy hét kilogrammnyi műanyagzacskót és más hulladékot találtak egy elhullott szarvas gyomrában Thaiföldön. Egyúttal aggodalmuknak adtak hangot az ország folyóit, tavait, erdőit elborító hulladék miatt.

A tízéves elhullott szarvasra a Bangkoktól mintegy 630 kilométerre északra fekvő Nan tartomány egyik nemzeti parkjában bukkantak. Boncolásakor műanyag zacskókat találtak gyomrában, ez pusztulásának egyik oka - közölte Kriangsak Thanompun, a Khun Sathan Nemzeti Parkban lévő vadvédelmi terület igazgatója.

A műanyag zacskók között voltak levesporok zacskói, kávészacskók, szemetes zsákok, de volt az állat gyomrában törölköző, sőt egy alsónemű is a nemzeti park által közzétett fotók tanúsága szerint.

Az elhullott szarvasra néhány hónappal az után találtak rá, hogy egy tengeri tehénborjú elpusztult a gyomrában felhalmozódott műanyag hulladékok miatt. A Mariam nevű állatot sokan gyászolták a közösségi médiában, ahol hatalmas vita indult el arról, milyen megoldást találjanak a műanyagok mérhetetlen méretű thaiföldi felhasználásáról.

A szarvas elpusztulása egy újabb tragédia. Azt mutatja, hogy komolyan kell venni a problémát és csökkenteni kell az egyszerhasználatos műanyagot - hangoztatta Kriangsak, természetbarát termékek használatát sürgetve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×