eur:
394.82
usd:
367.45
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Ritka kisállat született Magyarországon

Ritka kisállat született Magyarországon

Az országban csak itt élő tenyészcsapat igen eredményes, hiszen minden évben születik utód. A kicsivel már 8 tagot számlál a különleges makiközösség.

Ritka félmajom, kis sárgaszakállas maki (Lemur fulvus Mayottensis) látható a Nyíregyházi Állatparkban.

A 2 hónapos kölyök 130 napi vemhesség után született, jelenleg leginkább anyja hátába kapaszkodva tölti mindennapjait. Bár még fő tápláléka az anyatej, már kóstolgat szilárd takarmányféléket is, ami zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből áll.

Ritka kisállat született Magyarországon

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre, Majotte szigetén található.

Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi makifélét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×