eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Vége a megfázásnak, megtalálták a csodagyógyszert!

A kasvirág megfázással szembeni hatékonyságára találtak bizonyítékokat amerikai orvosok. Eredményeik szerint a gyógynövény kevesebb mint a felére csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát, és jelentősen gyorsítja a felépülést is.

A kutatók 14 vizsgálat eredményeit tekintették át, és megállapították: a kasvirágból készült készítmények 58 százalékkal csökkentik a megfázás veszélyét, ha pedig a betegség kialakulása után alkalmazzák a gyógynövényt, akkor 1,4 nappal gyorsítja a felépülést.

A projektet vezető Craig Coleman szerint eredményeik biztatóak, de még át kell tekinteni a kasvirág esetleges mellékhatásait, mielőtt ajánlanák a használatát. Viszonylag ritkán gyomorpanaszok, hányinger és szédülés jelentkezik.

A kutatók elismerték azt is, hogy egyelőre nincsenek tisztában a gyógynövény hatásmechanizmusával.

Angol szakemberek az eredmények kapcsán kiemelik, hogy a kasvirág elsősorban a megfázás kezelésére alkalmas, mert az immunrendszer erősítésén keresztül gyorsítja a felépülést, és csökkenti a köhögés, a fejfájás, valamint az orrfolyás intenzitását.

A Prince's Foundation for Integrated Health nevű egészségkutató szervezet szóvivője az eredmények után kijelentette: a megfázás kezelése az orvostudomány Szent Grálja, és a jelek szerint a kasvirág utat mutat ebben a kutatásban, de még sok vizsgálatra van szükség addig, míg biztosra mehetnek.

Az Észak-Amerikában őshonos kasvirágot az indiánok használták gyógynövényként, Európában a harmincas években kezdték alkalmazni. Amerikában több mint nyolcszáz készítmény tartalmazza a kasvirág valamely részének kivonatát.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×