eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Vetélést okozhat az éjszakai műszak

Az éjszakai műszak, illetve a heti 40 óránál több munka vetéléshez vezethet - állapították meg amerikai kutatók. Hétezer állapotos nőt vizsgáltak meg, és kiderítették, hogy aki a terhesség első három hónapjában kizárólag éjszaka dolgozik, annál hatvan százalékkal nő a vetésélés veszélye.

A heti negyven óránál több munka negyven százalékkal növeli a vetélés veszélyét. Azoknál viszont, akik felváltva dolgoznak nappali és éjszaka műszakban, nem jelent veszélyt a munka.

Korábbi kutatások már megállapították, hogy a tartós éjszakai műszak növeli a szívbetegségek és a mellrák kockázatát.

Holland kutatók pedig tavaly azt bizonyították be, hogy azok a kismamák, akik stresszes munkahelyen dolgoznak heti 32 óránál többet, veszélyeztetik születendő gyermekük egészségét.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×