eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Életveszélyben New York hősei?

Jóval magasabb arányban fordul elő egy komoly tüdőbetegség azok körében, akik részt vettek a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadások utáni mentési munkálatokban - mutatta ki egy amerikai kutatás.

A friss tanulmány az első, amely valamilyen kapcsolatot fedezett fel a New York-i Világkereskedelmi Központ helyén maradt Ground Zerón lévő mérgező por és a szarkoidózis nevű súlyos betegség között.

A szarkoidózis elsősorban a tüdő, ritkábban a többi szerv ismeretlen eredetű, sarjszövet képződésével járó gyulladásos betegsége, amely akár magától is elmúlhat, de gyakori, hogy komolyabb problémákat okoz.

A megbetegedési arány jelenleg ötször magasabb a tűzoltók és mentéssel foglalkozók körében, mint 2001 előtt volt - közölték amerikai orvosok.

A merényletek után 26 tűzoltónál mutatták ki a szarkoidózist, felénél már egy éven belül jelentkezett a betegség, de mindegyikük életben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×