eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Génterápiával megőrizhető a látás

Brit kutatók rátaláltak arra a génkezelési eljárásra, amellyel visszahozható a látása azoknak is, akik születésük óta szenvednek látászavarokkal. Ezzel ezreket menthetnek meg a megvakulástól.

Az úttörő műtéti beavatkozástól várja látása javulását a 23 éves Robert Johnson is, aki születése óta szenved egy örökölt szembetegségtől, amely miatt napközben csak kontúrokat lát, éjszaka azonban más semmit.

Az azonban még több hónapon át tartó vizsgálatot igényel, hogy kiderüljön: sikert hozhat-e a beavatkozás.

Az eddigi kutatások szerint erre a legnagyobb esélyük a gyermekeknek, valamint a fiatal felnőtteknek van. Azonban még azt sem zárták ki a tudósok, hogy a beavatkozás az időskori makuladegeneráció kezelésében is segíthet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×