Az Ökotárs Alapítvány igazgatóhelyettese a kutatás kapcsán az InfoRádióban azt mondta: az alma valószínűleg modellgyümölcs volt.
Mivel nem túl kalóriadús élelmiszer, a kutatók feltehetően folytatják a kísérletet más élelmiszerekkel - mondta Móra Veronika.
Hozzátette: mindez azért veszélyes, mert a növényben lévő új gén nem a környezetétől elszigetelten hat, hanem kölcsönhatásba lép a többi génnel. Így a génmódosítás az alma más tulajdonságát is befolyásolja.
Az igazgatóhelyettes szerint ezért az élelmiszer árusítását alapos táplálkozástani kísérletnek kell megelőznie.
Móra Veronika hangsúlyozta: meggyőződése, hogy bár lassabban, de hasonló eredményeket lehetne elérni mezőgazdasági módszerekkel is, génmódosítás nélkül.
![Olyan vízi szörnyet találtak a Balatonban, amitől még a rendőrök is megrettentek](/images/site/articles/lead/2024/07/1722351924-8zaNEItJq_xs.jpg)
Olyan vízi szörnyet találtak a Balatonban, amitől még a rendőrök is megrettentek