eur:
393.68
usd:
364.61
bux:
71842.67
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia záróünnepsége a Olimpiai Stadionban 2021. augusztus  8-án.MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A paralimpián sem lesznek nézők

Az augusztus 24. és szeptember 5. között esedékes eseményen nem lesznek helyszíni szurkolók, bár ez még nem hivatalos.

A nyári olimpiához hasonlóan várhatóan a tokiói paralimpia versenyeire sem engednek be nézőket.

A Kyodo News japán hírügynökség értesülése szerint az augusztus 24. és szeptember 5. között esedékes eseményen nem lesznek helyszíni szurkolók, bár az ügyben hivatalos döntés még nincs.

A tokiói nyári olimpiáról előbb, még tavasszal, a külföldi látogatókat tiltották ki, majd a zártkapus intézkedések hatályát kiterjesztették a japánokra is, akik - ritka kivételtől eltekintve - nem tekinthették meg a helyszínen a viadalokat az augusztus végéig meghosszabbított egészségügyi vészhelyzetben, amelyet a nem szűnő koronavírus-járvány miatt hirdettek ki a házigazdák. Japánban csütörtökön több mint 18 ezer Covid-fertőzöttet találtak, és magában Tokióban is negatív csúcs közeli számot, 4989 új beteget regisztráltak egyetlen nap alatt.

Az olimpiai kérdésekben járatos insidethegames.biz portál azt írta, hogy a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) még nem hozott döntést a paralimpiai versenyek látogathatóságát illetően. Az IPC szóvivője szerint a végső határozat valószínűleg a jövő hét elején születik meg.

A paralimpia programján 22 sportág eseményei szerepelnek, és várhatóan mintegy 4400 parasportoló indul.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×