eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nagy Viktor kapus a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának 1. fordulójában játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Nagy Viktor: nincs hiányérzetem, mert győztesként tudtam befejezni

Hazatértek a magyar olimpikonok Tokióból, a legjobbakat hétfő este a BOK Sportcsarnokban köszönthették a szurkolók. Az egyik legtöbb autogramot és képet attól a Nagy Viktortól kérték a rajongók, aki vasárnap parádésan védett az olimpiai vízilabdatorna magyar–spanyol bronzmeccsén.

Érzelmileg nagyon dús, sűrű volt az elmúlt időszak, az elmúlt pár nap, hónap és év, ami még "feldolgozás alatt van" – fogalmazott az InfoRádiónak Nagy Viktor. Nagyon hálás a sorsnak, hogy megadatott mindaz, amit a pályafutása során átélhetett, hogy milyen játékosokkal játszhatott együtt, és hogy milyen eredményeket érhetett el. Úgy érzi, a tokiói olimpiával pedig méltón tud búcsúzni a vízilabdától. „Hiába csak az olimpiai arany hiányzott, nincs hiányérzetem, mert győztesként tudtam hazajönni és befejezni a pályafutásomat.” Az is büszkeséggel töltötte el, hogy a pódiumon állhatott a BOK Sportcsarnokban, megannyi bajnok között.

Mint elárulta, azt, hogy a spanyolok elleni bronzmérkőzésen mintegy 17 percig nem kapott gólt, tehát több mint egy félidőn keresztül, csak a mérkőzés után tudta meg, a medencében észre sem vette - de nagyon nagy bravúrnak éli meg. „Ahogyan azt is, hogy egy ilyen bíráskodás mellett sikerült nyernünk, hiszen tíz fórral többet kapott a spanyol csapat – ha valaki egy kicsit is közel van a vízilabdához, tudja, bizonyos meccseken összesen alig van ennyi emberelőny.” Mindenesetre a mérkőzés előtt maga sem gondolta volna, hogy ilyen erő lesz bennük, épp ellenkezőleg, nagyon mélyen lévőnek érezte a csapatot, ám

3-4 órán belül nagy energia szabadult föl azáltal, hogy mindenki elmondta, hogy mit érez, mi van benne, ami a meccsen robbant

– fogalmazott. „Így nem kaptunk gólt a második félidőben, így lőttünk annyit gólt, amennyit lőttünk, és így nyertük meg a bronzmeccset.”

Nagy Viktor az InfoRádió érdeklődésére közölte azt is, hogy a profi pályafutását követően a két cégére kíván fókuszálni, amiket ugyan évek óta építget, a sport mellett azonban ez nagyon megterhelő feladat volt. Kiemelte továbbá, hogy az eddigi élete során a családjának kellett hozzá alkalmazkodnia, most viszont végre ő fog tudni hozzájuk. Tehát nagyon sok minden megváltozik majd az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus életében, úgymond új fejezetet nyit, de úgy érzi, mindennek most érkezett el az ideje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

Tavaly már voltak tagállamok, amelyek a hétfőn induló magyar soros elnökség elhalasztását kérték, de Brüsszelben nem várnak konfrontatív helyzeteket a következő félévben. A kormány által választott prioritások jól illeszkednek az Európai Unió már megkezdett menetrendjébe, a versenyképesség például olyan téma, amely minden tagállam számára egyre fontosabb kérdéssé válik, és teljesen illeszkedik az EU-s agendába. Sok, a Portfolio-nak nyilatkozó uniós tisztviselő és diplomata mondta azt, hogy ez az időszak enyhítheti a feszültségeket a felek között, még akkor is, ha a felszínen a politikai kommunikáció konfliktusos lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×