eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Botrányt okozott a polgármester harapása

Bocsánatot kellett kérnie a nagojai polgármesternek, miután megharapta az egyik győztes softballjátékos aranyérmét.

Nagojában fogadást rendeztek a városból származó softballjátékos, Goto Miu tiszteletére, aki a japán válogatottal az Egyesült Államokat legyőzve lett aranyérmes az olimpián.

A sportoló a polgármester, Kavamura Takasi nyakába akasztotta az aranyérmet. A politikus először azt mondta, hogy nehéz a medál, majd lehúzta maszkját, és mosolyogva bele is harapott, ahogy 1992-ben a birkózó Farkas Péter a barcelonai dobogón. Mindehhez persze nem kérte Goto Miu engedélyét.

A polgármester tettén sokan felháborodtak.

"Én annyira vigyáztam, hogy meg se karcoljam az érmet. Gotónak túl nagy szíve van, én sírtam volna" – mondta a cselgáncsozó Takato Naohisa, aki szintén aranyérmes lett Tokióban.

Ota Juki, aki vívásban szerzett érmet, azt mondta, a polgármester tiszteletlen volt, hiszen a sportolóknak rengeteg szabályra kell figyelniük a járvány miatt, maguk teszik a nyakukba az érmet, ezek után elfogadhatatlan.

A városházára több ezer panasz érkezett, ezek után Kavamura bocsánatot kért: "Megláttam az érmet, amit annyira csodálok, és ösztönösen cselekedtem. Bemocskoltam az évek kemény munkájának szimbólumát, amiért bocsánatot kérek."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×