eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lőrincz Viktor (j) a német Denis Kudla (b) elleni mérkőzésen a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Lőrincz Viktor győzött és bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Lőrincz Viktor a "bosszúról": nem akartam nagyon elverni

A birkózó örül, hogy az egyiptomival birkózik a döntőért a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában.

Lőrincz Viktor öt éve, Rio de Janeiróban igazságtalan vereséget szenvedett a német Deny Kudla ellen az olimpián, a bírók ítéleteikkel elvették tőle az érmet a bronzmérkőzésen. Öt évvel később Tokióban nyílt lehetősége visszavágni, ezúttal a negyeddöntőben.

Az első menetben a német kapott pontot Lőrincz passzivitásáért, a másodikban a bírók ezt visszaadták, 1–1, s mivel Lőrinczé volt a későbbi pont, előnybe került, és ezt végigvitte, így 11.15-kor a döntőért birkózik.

"Pont az volt a mérkőzés kulcsa – mondta a mérkőzés után –, hogy csak egy picit legyek jobb, ne akarjam nagyon elverni, azaz ne vigyenek el az érzelmek az öt évvel ezelőtt történtek miatt. Csak a saját feladatomra koncentráltam. Az meglepett, hogy a második menetben sem ugrott nekem."

Lőrincz Viktor, örült annak, hogy a fináléba kerülésért az egyiptomi Mohamed Metwally lesz az ellenfele, mert bár szerinte nagyon jó birkózó,

a kondíciója nem az igazi a tatai felkészülésen látottak alapján.

Lőrincz Viktor testvére, Tamás már döntős: ma az aranyért birkózhat (Szőke Alex pedig a bronzéremért).

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×