eur:
395.93
usd:
369.51
bux:
71926.64
2024. július 2. kedd Ottó
Lőrincz Tamás (j) az iráni Mohammedali Geraei ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 2-án. Lőrincz Tamás győzött és bejutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok

A 77 kilós kötöttfogású Lőrincz Tamás legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot a tokiói döntőben.

Lőrincz Tamás világbajnok, négyszeres Eb-győztes, a londoni olimpián második lett – egyedül az olimpiai aranyérem hiányzott a 34 éves birkózó gyűjteményéből. Már bejelentette, hogy Tokió után visszavonul, így a mostani alkalommal lépett utoljára szőnyegre.

Egyenlő erők küzdelmével indult a döntő. Lőrincz Tamás a fejéhez kapott egy összefejelés után, de szerencsére tudta folytatni.

Aztán a magyart küldték le a szőnyegre, de a kirgiz támadását kivédekezte (0:1).

Lőrincz próbálkozott, de Mahmudov szívósan tartotta magát. Aztán gyorsan fordított a magyar: a kirgiz kilépett a szőnyegről, majd intést is kapott (2:1). A földön nem tudott támadást indítani Lőrincz.

A folytatásban a kirgiz nem tudott semmit kezdeni, a magyar birkózó kiválóan védekezett, és megtartotta előnyét, és lett olimpiai bajnok.

Egy magyar zászlóval a nyakában szaladt körbe a csarnokban, és adott egy puszit a dobogónak is.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Új koncepcióval terjeszkedik tovább az Ikea

Új koncepcióval terjeszkedik tovább az Ikea

Manhattan híres Ötödik sugárútja eddig leginkább luxusüzleteiről volt ismert, hamarosan azonban a hétköznapi használati tárgyakat árusító Ikea is ide költözik. Az Ingka Investments, az Ikea fő kiskereskedőjének, az Ingka Groupnak a befektetési ága bejelentette, hogy kisebbségi részesedést szerez egy új toronyban, amelyet New York City első számú kiskereskedelmi utcáján alakítanak ki. Ezzel megnyílik az út a svéd bútorcsoport számára, hogy "vásárlói találkozóhelyet" nyisson az ikonikus bevásárlónegyedben - számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×