eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Gyulay Zsolt Kopasz Bálintról: "burokban tartja az édesanyja, de csak így lehet"

A ma már a Hungaroring Sport Zrt.-t vezető kétszeres olimpiai bajnok kajakos az InfoRádióban elmondta, a mai világban nagyon sok minden el tudja vinni a fiatalok figyelmét, de a tokiói olimpia több pozitív példát is felvonultat.

A világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint győzött a király számban, kajak egyesben 1000 méteren a tokiói olimpián Varga Ádám előtt. Legutóbb 1988-ban, Szöulban nyert magyar férfi versenyző egyesben, akkor Gyulay Zsolt lett első, igaz, nem 1000, hanem 500 méteren.

A kétszeres olimpiai bajnok, ma már a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondta, egyetlen erő-állóképességet igénylő szám maradt, a király szám, miután lekerült az olimpiai programról az 500 méter.

"Rég nem volt klasszis versenyzőnk ebben a számban, vagyis voltak, csak nem mindig az olimpiára tudták időzíteni a csúcsformát. Régóta adósak voltunk ezzel az eredménnyel, két érmesünk is lett" - ecsetelte.

Nem tartja véletlennek, hogy egy ilyen tudatos versenyző ért oda a dobogó legfelső fokára.

"Pontosan tudjuk, hogy 9 éves kora óta mindent ennek rendelt alá, sokan mondták, hogy nem olyan tehetséges, nem olyan erős, nem olyan adottságokkal megáldott, de azt gondolom, itt jön az a dolog, hogy ki mennyit tud alárendelni a sikerességnek" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Kopasz Bálintnak a kezdetek óta az édesanyja az edzője - 15 éve.

"Irénnel még együtt kajakoztunk, fantasztikus és nagyon elhivatott.

Burokban tartja Bálintot, de hát így lehet megőrizni ezt a fajta eredményességet, tudatosságot, a mai világban sok minden elviszi az ember figyelmét.

Ez az olimpia megmutatja, hogy akik ennyire alárendelnek mindent a sportnak, oda tudnak érni, legyen szó Szilágyi Áronról vagy Tóth Krisztiánról" - említette.

A Kopasz mögött ezüstérmes Varga Ádámot "nem lehet kihozni a sodrából", a hosszú kezével nyugodtan kajakozik, Gyulay Zsolt szerint pedig még gyorsulhat is.

A női versenyzőkről elmondta, Lisa Carrington kirobbanó formában van, ezért talán ideálisabb lett volna, ha Kozák Danuta nem áll rajthoz párosban, így egyesben több esélye lenne az új-zélandi ellen 500-on - és még négyesben is nehéz lesz győzniük a magyaroknak szerinte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 11:46
×
×
×
×