eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Berecz Zsombor a vitorlázók finn dingi versenyének 10. futamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 1-jén. Berecz a második helyen jutott az éremfutamba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Berecz Zsombor: a jóisten eddig is fogta a kezemet

Hatalmas éremeséllyel várja a második helyen álló Berecz Zsombor a finndingisek keddi éremfutamát a tokiói olimpián.

Berecz Zsombor az alapszakasz utolsó futamának értékelésével kezdte az M4 Sportnak adott interjúját.

„Szokás szerint küzdelmes, kimerítő nap volt, már közhely, de ma is otthagytam mindent a pályán, jól jön most a pihenő nap” – mondta a világ- és Európa-bajnok. Hozzátette, hogy „de hát ez kell a sikerhez”.

Azt mondta, nem tudja, mi az állás a keddi éremfutam előtt. Megtudta a riportertől, hogy 9 ponttal van előtte az élen a brit Giles Scott, kettővel mögötte a harmadik spanyol Joan Cardona, és tízzel a negyedik új-zélandi Junior Josh. A verseny elején elmondta, hogy az utolsó futamig nyílt lesz a verseny, jelentősek a különbségek, de ettől még bejött a jóslata.

„Nem kérdés mi a cél – mondta a második helyen álló finndingis –, meg kell nyerni az utolsó futamot, és bízni a legjobbakban. A jóisten eddig is fogta a kezemet, bízom benne, hogy nem engedi el. Az a legédesebb siker, amiért meg kell küzdeni. Ha jó rajtot veszek és tisztán vitorlázhatok az első három-négy percben, és végre eltaláljuk a jó oldalt is, akkor jó lesz.”


Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×