eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b2) Danyi Gábor (b) és Görbicz Anita (j4), valamint Klujben Katrin (b3) és Szucsánszky Zita (j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Brazília-Magyarország mérkőzés első félidejének végén a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tokióból jelentjük: nagy beszélgetés vár a női kézilabda-válogatottra

A magabiztosság és az agresszivitás hiányzott a magyar csapatból a játékosok szerint a brazilok ellen.

Csalódottan vonultak le a magyar női kézilabda-válogatott tagjai a brazilok elleni vereség után. A csapat pont nélkül áll, a csoportból való továbbjutáshoz már bravúrra is szükség lesz.

„Nem értettem, hogy 4–1-ről, magabiztos kezdésről hogyan tudtunk ennyire szétesni. Hihetetlen, hogy utána hozzálassultunk a brazilok játékához. Nekik minden ült, mi elkezdtünk szenvedni, eladogattuk a labdákat, dadogott a kezünkben a labda. Hátul az egy-egyeket nem tudtuk megnyerni, könnyedén átmentek rajtunk. Elengedtük a brazilokat, és utána már nem tudtuk utolérni őket” – kezdte az értékelést Tomori Zsuzsanna, a csapat legrutinosabb tagja.

Az Infostart kérdésére elmondta, hogy ezek után leülnek a játékosok és átbeszélik a helyzetet.

„Most, hogy ezt a meccset is elveszítettük, le kell ülni és át kell beszélni, hogy milyen eseményen vagyunk, mit szeretnénk.

Mentális okai vannak az olyan hibáknak, hogy kiesik a kezünkből a labda,

nem segítünk be egymásnak. Ha ezeket kijavítjuk, akkor ebben a csoportban a hat pont is meglehet, történtek már meglepetések, de ahhoz akarni kell, küzdeni kell és nekünk kell magabiztosnak lenni, irányítani, nemcsak három és fél percig, hanem végig.”

Hozzátette: ha nem valósulnak meg a megbeszéltek, akkor csak ténferegnek a pályán.

A mentális gátról külön kifejtette, hogy a felkészülés alatt voltak coach foglalkozások, dolgoztak ezen, de most mégis előjött a régi probléma.

„A franciák ellen sem éreztem ekkora deficitet, hogy ennyire össze tudunk esni. Arról beszéltünk, hogy a stabilitás megvan, nincsenek mélypontok, de

ez most a régi válogatott volt, összeestünk teljesen és nem tudtunk visszajönni. Szeretném visszakapni azt a stabilitást”

– mondta a négy gólt szerző játékos.

Az átlövő Háfra Noémi szerint a magabiztosság hiányzott a csapatból, a brazilok pedig agresszívak voltak.

„A lépések száma és az agresszivitás nem volt mindig figyelembe véve, de nem ezzel kellett volna foglalkozni, hanem a saját játékunkkal, és akkor nem lett volna gond.”

Az irányító Szucsánszki Zita azt mondta, a védekezés keménységével volt gond, emellett a magyarok rosszul használták ki a helyzeteket.

„Nekik minden bement, nekünk semmi. Jó volt a kezdés, aztán jöttek a hibák, felhoztuk az ellenfél kapusát. Okosan lassították a játékot, ami nem nekünk kedvezett. Futottunk az eredmény után, minél gyorsabban próbáltunk játszani, ezért voltak az eladott labdák.”

A brazilokat hat góllal és nagyszerű védekezéssel segítő Eduarda Amorim szerint fontos pontokat szereztek.

„Az oroszok elleni döntetlen önbizalmat adott a csapatnak. A magyarok rossz napot fogtak ki. Kovacsics Anikó a csapat szíve, az ő elvesztése sokat számított. Nem találtak magukra, nem találták a ritmust, mi pedig mindig rajtuk voltunk, nem hagytuk, hogy élvezzék a meccset” – mondta a Győrből idén nyáron távozó átlövő, és hozzátette,

szorosabb találkozóra számított.

Az elején ideges volt a dél-amerikai együttes, de aztán egymás segítve fordítottak. Jól védekeztek, Barbara Arenhart jól védett, minden posztról betaláltak – vagyis csapatmunkának tartja a sikert.

Az Infostart kérdésére azt mondta, hogy nagyon nehéz a barátai ellen játszani, de most mindenki a saját országának sikeréért küzd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×