eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Womens Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Tokió magyar meglepetésembere: imádkoztunk az esőért!

Kevéssel a célba érkezés után Vas Kata Blanka, az olimpia női hegyikerékpáros számának negyedik helyezettje nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Nagyon nehéz volt, és nagyon izgultam, az utolsó sorból indultam, de szerencsére a jó oldalra álltam végül és jó nyomot választottam. Nagyon-nagyon jól sikerült a rajtom, utána hibáztam párat, de bíztam magamban, hogy a saját tempó jó lesz. Az elején láttam, hogy ott van előttem a csoport, de nem akartam hamarabb rájuk felérni, mert akkor megrogytam volna. Végig a saját tempóm mentem, s így sikerült a negyedik helyre beérni” – nyilatkozott a magyar kerékpáros közvetlenül a verseny után.

„Szerintem nem az erő volt az a pont, ahol jobb voltam, hanem a technika, a pálya felfelé is iszonyatosan technikás volt a sár miatt, mert mindig kipörgött a kerék. Szerintem az volt a legnagyobb előnyöm, hogy én tudok menni a sárban – folytatta. –

Imádkoztunk az esőért, azt kívántuk, hogy ma essen, tegnap meg (Parti) Andrisnak ne essen, így pont jól jött ki.

Ez pályafutásom legjobb eredménye, én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, s negyedik lettem, hát, nem hiszem el! Előzetesen egy top tízet mondtam, de azt hozzátettem, hogy fogalmam sincsen a többiekről, mert nem versenyeztem világkupán az elitmezőnyben, csak U23-ban, így elképzelésem sem volt, hogy mire lehet elég az erőm.

Nem tudtam bejárni a pályát a verseny előtt, mert a rajt előtt egy órával még átépítették,

ami azért elég fura egy olimpián, de segített, hogy kivették a sziklakertet. Lényeges, hogy a saras emelkedőket, amelyeken sokat lehetett nyerni, sikerült bejárnom, s így megtalálni a jó nyomot, abszolút hasznos volt.”

A magyar versenyző befutója (00:50-től):

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×