eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nagy Viktor kapus a tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás a Japán elleni vízilabdameccsről: "ezek a csoportmérkőzések nem mutatnak sehová"

A pólólegenda szerint a tokiói viadal a vízilabdázók számára a negyeddöntőben kezdődik, addig fel kell venni a ritmust, Dél-Afrika, az Egyesült Államok, majd Olaszország ellen.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 16-11-re nyert Japán ellen második csoportmérkőzésén a tokiói olimpián.

Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat teljesítményét értékelve Faragó Tamás olimpiai-, világ és Európa-bajnok vízilabdázó, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya az InfoRádiónak elmondta, a negyeddöntő lesz az igazán fontos feladat, időközben a magyar csapat egyre jobb fomába kerül.

"A japánok elleni első két negyed mindenesetre nem növelte a magyar játékosok önbizalmát a görögöktől elszenvedett vereség mellett" - utalt arra, hogy fej fej mellett haladt a két gárda az első két negyedben. De inkább arra koncentrálna, hogy a japánok valóban lenyűgöző produkcióval álltak elő a magyarok ellen.

"Ezt a játékot másként is lehet gondolni, játszani, élvezni, szórakoztatni vele, ezt értékeljük"

- mondta még, hozzátéve, a fizikai fölény és a taktikai repertoár később eldöntötte a mérkőzést.

A csoportmeccseket - mint hangsúlyozta - edzőmérkőzésnek kell felfogni, nem éles tétmérkőzésnek, amelyek "nem mutatnak sehova".

A japánok ellen kiemelte a magyar támadójátékosok kreativitását, de még valóban "messze a csúcsforma" - ezzel arra utalt, hogy még három csoportmérkőzés van, először Dél-Afrika ellen (csütörtökön), amely viszont még Japánnál is kisebb ellenállást tanúsíthat, ám aztán még az Egyesült Államok és Olaszország ellen is meg kell mérkőzni a negyeddöntő előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×