eur:
385.41
usd:
355.09
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
A szlovák Juraj Slafkovsky (b) és a finn Teemu Harikainen a 2022-es téli olimpia férfi jégkorongtorna elődöntőjében játszott Finnország – Szlovákia mérkőzésén a pekingi Fedett Stadionban 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark Cristino

Tizenhét éves csatár lett a hokitorna legjobbja

A szlovák csapattal történelmi bronzérmet szerző hokis hét gólt szerzett a tornán, ezzel a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A mindössze 17 éves Juraj Slafkovsky lett a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának legértékesebb játékosa (MVP) az akkreditált újságírók szavazatai alapján.

A legjobb kapust is a szlovákok adták Patrik Rybar személyében, aki átlagban 0,7 gólt kapott és 96,6 százalékkal védte a lövéseket.

Slafkosky mellett az aranyérmes finn Sakari Manninen és a svéd Lucas Wallmark alkotja a legjobb csatársort, míg a védelembe a finn Mikko Lehtonen és az oroszokkal ezüstérmes Jegor Jakovlev került be.

Csak az elődöntős csapatokból került be játékos az álomcsapatba.

A torna díjazottjai

legértékesebb játékos: Juraj Slafkovsky (szlovák)

az álomsor: Patrik Rybar (szlovák) – Mikko Lehtonen (finn), Jegor Jakovlev (orosz) – Juraj Slafkovsky, Sakari Manninen (finn), Lucas Wallmark (svéd)

Címlapról ajánljuk
Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

A hesseni rendőrség 2022 decemberében csapott le a vád szerint államcsínyre készülő ún. Reichsbürger-csoportra. A feltételezett puccskísérlet vezetője, Heinrich Prinz Reuss türingiai ingatlanvállalkozó azóta több társával együtt őrizetben van. A bírósági tárgyalás maratoninak ígérkezik, annak második szakasza most kezdődött.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×