eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Veres Amarilla az ukrán Jevhenyija Breusz ellen a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékokon a kerekesszékes vívás A kategóriájában a legjobb 8 közé jutásért a női kard egyéni versenyében a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. szeptember 3-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Veres Amarilla párbajtőröző ötödik lett a párizsi paralimpián

Veres Amarilla két tussal alulmaradt az elődöntőben, majd simán kikapott a vigaszágon, így ötödik lett a női párbajtőrözők A sérültségi kategóriájában a párizsi paralimpián.

A címvédő magyar vívónak a 32 között még nem volt feladata, majd a nyolcaddöntőben 15-10-re verte a lengyel Kinga Drozdzot, a legjobb nyolcban pedig 15-7-re a brit Gemma Collist.

A bal oldali bénulással született Veres Amarilla a fináléért a dél-koreai Kvon Hjokjeonggal vívott, és jól kezdett: ő adta az első két tust, majd együttes találat után újabb két tust vitt be (5-1). Innen tudott 7-6-ra közelíteni a dél-koreai rivális, az első háromperces szakasz végére pedig egyenlített is (10-10). A döntetlenről Veres tudott elmozdulni, ám Kvon fordított (12-13), majd egy együttes találat után bevitt tussal 15-13-ra megnyerte az elődöntőt.

Veres így a vigaszágon vívott a bronzmérkőzésért, ellenfele a lengyel Marta Fidrych volt. A magyar vívó adta az első tust, innen viszont lengyel riválisának az akarata érvényesült, aki meg sem állt sorozatban kilenc tusig (2-10). Innen 12-7-ig tudott közelíteni Veres, a győzelemre viszont nem volt esélye, 15-8-ra alulmaradt.

A bronzéremért így Fidrych vívhat a kínai Ku Haj-jen ellen, Veres pedig az ötödik helyen zárt.

Ugyanebben a kategóriában szerepelt a 13-szoros olimpiai érmes Krajnyák Zsuzsanna, aki a 13. helyen végzett – akárcsak a férfiaknál a B kategóriában Tarjányi István.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×