eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Rescsik Csaba a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok férfi 10 méteres légpuska lövészet SH1-es kategóriájának selejtezőjében a chateauroux-i lőtéren 2024. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Rescsik Csaba hetedik helyen végzett légpuskában

A sportlövő Rescsik Csaba hetedik helyen végzett az SH1-es kategória légpuska számában a párizsi paralimpián.

A Cél-Tudat Sportlövő és Szabadidős Sportegyesület 20 éves sportolója két éve elsőként szerzett kvótát a 2024-es paralimpiára a magyarok közül, ezt éppen a mostani sportági küzdelmek helyszínén, a chateauroux-i lőtéren tette egy világkupán.

A délelőtti alapversenyt 618,6 körrel a nyolcadik, még éppen döntős helyen zárta, így ott lehetett a lőállásban a fináléban, amelyben messze ő volt a legfiatalabb résztvevő.

A tavalyi világbajnokság ötödik, az idei Európa-bajnokság második helyezettje nem kezdett jól a végjátékban, az első ötös sorozatban egy 9,2-es, a másodikban pedig egy kifejezetten gyenge 8,6-os lövése is volt, majd az első kiesés előtt szét kellett lőnie a görög Szotiriosz Galogavrosszal. Ezt még sikerrel teljesítette, így versenyben maradt, a következő kieséses kört azonban már nem „élte túl”, így végül hetedik helyen zárta élete első paralimpiai döntőjét.

„Volt bennem izgalom a nap elején, próbáltam ezt kezelni, amennyire lehet. Valamennyire sikerült” –nyilatkozott az MTI-nek Rescsik Csaba. „Nem lőttem a legjobban az alapversenyben, de azért voltak szép pillanatok. A verseny első felében próbáltam elvonatkoztatni a többiektől és csak a saját teljesítményemmel foglalkozni. Éreztem, hogy ott vagyok a mezőnyben, de hogy ott leszek a döntőben, az csak a végén derült ki.”

Mint mondta, bár már ismerte az itteni döntős csarnokot, nem volt egyszerű a finálé, mert

„ez mégiscsak egy paralimpia, itt jobban kell fókuszálni, mint bármilyen más versenyen”.

„Próbáltam összeszedni magam. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert örülök annak, hogy a szétlövésből én jöttem ki jobban, de a jövőben szeretnék érmet szerezni, ami ma nem jött össze” – fogalmazott Rescsik.

A magyar sportlövő – aki a Szegedi Tudományegyetem programtervező informatikus hallgatója és egy gyermekkori baleset miatt kellett amputálni mindkét lábát – még két számban lesz érdekelt a párizsi paralimpián.

Rescsik döntőjével párhuzamosan megkezdődött a nők SH1-es légpisztolyos versenye is, amelynek alapversenyében Dávid Krisztina remekül lőve 567 körös eredményt ért el, így a második helyen jutott be a 14.45 órakor kezdődő döntőbe. A Honvéd versenyzője három éve, Tokióban bronzérmes volt ebben a számban.

A velodromban a kerékpáros Wermeser Zsombor - aki pénteken 10. lett az 1000 méteres időfutamban - második pálya számában, a 4000 méteres üldözéses versenyben a 14 fős mezőny kilencedik helyén végzett 4:27.008 perces idővel. Hat másodpercre volt attól, hogy bekerüljön a bronzcsatába.

Eredmény, férfi SH1, légpuska:

1. Park Dzsinho (Koreai Köztáraság) 249,4 kör - paralimpiai rekord

2. Jerkin Gabbaszov (Kazahsztán) 247,7

3. Martin Black Jörgensen (Dánia) 226,5

...7. RESCSIK CSABA 140,0

Címlapról ajánljuk
Elképesztő csúcsokat döntöget világszerte a szerencsejáték-ipar

Elképesztő csúcsokat döntöget világszerte a szerencsejáték-ipar

Egyre jelentősebb a szerencsejátékok gazdasági súlya, Máltán például a bruttó hazai termék (GDP) tíz százalékát teszik ki – állapítja meg az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzése. A tanulmány szerzője, Fetter Bálint az InfoRádióban elmondta: Magyarországon az online lottó az online kaszinók és az online sportfogadás népszerűségét is messze túlszárnyalja.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 16:50
×
×
×
×