eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Balla Virág (b) és Takács Kincső a női kenupárosok 500 méteres előfutamában a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Takács Kincső bravúros evezéssel döntős

Takács Kincső az utolsó két húzással becsúszott az A-döntőbe. Bravúros teljesítményt nyújtott!

Takács Kincső közepes rajt után eredt a női kenu egyes 200 méteres távján a mezőny első fele után. A második száz méteren húzásról húzásra közelített a negyedik helyen lapátoló brazil Valdenice Conceicao do Nascimento felé. Sőt, az utolsó két húzással meg is előzte: kilenc százados előnnyel befért a nyolcas döntőbe. A kanadai Vincent, az amerikai Harrison és a spanyol Jacome végzett előtte az első három helyen.

Az első középdöntőben Kiss Ágnes a nyolcadik helyen végzett, így a B-döntőben kenuzhat majd. Az A-döntőbe a kubai Cirilo Duboys, az egyéni indulóként versenyző Truskina, a kanadai Jensen és a kínai Lin Ven-csün került.

Címlapról ajánljuk
Az ötödik helyért játszik az olaszokkal a női vízilabda-válogatott – élőben

Az ötödik helyért játszik az olaszokkal a női vízilabda-válogatott – élőben

A győzelem az ötödik helyet érné a magyar női vízilabda-válogatott az olaszok elleni mérkőzésen.

Tilos a Sajóból kifogott halakat elfogyasztani, arzént tartalmaznak

A Sajót 2022 elején festette vörösre egy 2008-ban bezárt alsósajói vasércbányából kifolyó víz. A folyó szennyezésével kapcsolatos helyzet megoldásának részeként az Ércbányák szlovák állami vállalat nyár eleje óta több műveletet is végrehajtott az alsósajói bányában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Trump vagy Kamala vetne véget hamarabb az ukrajnai háborúnak?

Trump vagy Kamala vetne véget hamarabb az ukrajnai háborúnak?

Se szeri, se száma a próbálkozásoknak, melyek arról szólnak, miként lehetne Donald Trump elnökké választása esetére előre biztosítani (Trump-proofing) a támogatást, amit jelenleg Ukrajnának nyújt a Nyugat. Alapból feltételezve, hogy a segítség Trump győzelmével véget érne, míg demokrata elnökség mellett marad. A valóság ennél bonyolultabb. Tény, hogy ha a terepen két éve tartó patthelyzetben addig nem következik be változás, akkor a novemberi választás után várható egy határozott nekibuzdulás. Ám bármely irányba mutasson is ez, az új elnök lendületét így is, úgy is lefékezi majd a realitás: Amerika számára tudniillik Kijev támogatását feladni is, folytatni is felettébb komplikált.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 11:40
×
×
×
×