eur:
394.31
usd:
361.12
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az olasz pólósok döbbenetes dolgot műveltek az uszodában, ennek még következménye lehet

Ritkán látható jelentek zajlottak le a Paris La Défense Arénában, ahol az olasz és a spanyol vízilabda-válogatott találkozott egymással az 5-8. helyért zajló rájátszás első mérkőzésén.

Az olaszok két nappal korábban ötméteresekkel vesztették el a magyarok elleni negyeddöntőt, a találkozón óriási botrány tört ki, amikor a játékvezetők a második negyedben brutalitás miatt kiállították Francesco Condemit, aki egy lövés közben véletlenül eltalálta Jansik Szilárd arcát, akinek felszakadt a szemöldöke.

Az eset miatt elvették az olaszok gólját, ők egy négyperces kiállítást, a magyarok egy büntetőt kaptak. Utóbbit Manhercz Krisztián belőtte. Az olaszok ugyan jól átvészelték ezt az időszakot, a negyedik negyedben vezettek is, de végül alulmaradtak Vogel Soma bravúrjai miatt az ötmérésekből álló szétlövésben.

Az olaszok az eset után megóvták a mérkőzést, amit gyorsan elutasítottak, a válogatott azonban pénteken a spanyolok elleni összecsapásra sem felejtette el a történteket és "akciót" indított: a himnuszok alatt a zsűrinek hátat fordítva állt fel, majd a ráúszásra éppen Condemit - akinek automatikus eltiltását a nemzetközi szövetség eltörölte - állították oda. A spanyolok nem is indultak el labdára, Condemi pedig ezt követően kiült a kispadra, és felöltözött, nem is játszott már egy másodpercet sem.

A jelképes tiltakozásnak ezzel még nem volt vége, az olaszok

az első négy percben gyakorlatilag nem voltak hajlandóak támadni, védekezésben pedig mindig egy ember kiúszott ahhoz a kötélhez, ahol a kiállított játékosok várakoznak.

Ebben az időszakban az olaszok háromgólos hátrányba kerültek, végül 11-9-es vereséget szenvedtek, így csak a hetedik helyért játszhatnak vasárnap.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak
a horvátok irányítottak

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×