eur:
397.97
usd:
364.32
bux:
71554.39
2024. augusztus 8. csütörtök László
Vogel Soma a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Olaszország - Magyarország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

A világ legjobb ötösvédője megint csodát tett – a magyarok szerdája az olimpián

Vadnai Jonatán a negyedik helyen végzett vitorlázásban, Losonczi Dávid a bronzérem kapujába érkezett, a férfi vízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe, jól teljesítettek a kajakosok és a kenusok. A magyar szerdája az olimpián.

ATLÉTIKA. Bár eredetileg úgy volt, hogy Oláh Barbara indul, végül Récsei Rita versenyzett Venyercsán Bence társaságában a gyalogló vegyes csapatok versenyében. A magyar kettős a 21. helyen végzett. A délelőtti programban két gátfutónő állt rajthoz, Kozák Luca és Kerekes Gréta a csütörtöki vigaszfutamban javíthat.

BIRKÓZÁS. A tavaly világbajnoki címet nyert Losonczi Dávid a kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjában két győzelem a harmadik mérkőzését elveszítette, mégpedig a bolgár Szemjon Novikov ellen. Így a bronzéremért birkózhat csütörtökön.

KAJAK-KENU. A sportági versenyek második napján minden magyar továbbjutott. Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra, Kopasz Bálint és Varga Ádám futamgyőztesként került a középdöntőbe. Fejes Dániel és Adolf Balázs, a két kenus, a reményfutamba került, de azt mindkettő megnyerte. Így összességében hibátlan a magyarok mérlege.

TEKVONDÓ. Salim Omar Gergely a férfi 58 kg-osok versenyében az első mérkőzését megnyerte az argentin Lucas Lautaro Guzmán ellen, de utána simán kikapott a tokiói olimpiai bajnok Vito dell’Aquilától. Miután aztán az olasz meg a következő meccsét veszítette el, Salim nem mehetett a vigaszágra.

VITORLÁZÁS. Többszöri halasztás után megtartották az ICRA-7-es kategóriában a duplaszorzós éremfutamot. Vadnai Jonatán ebben harmadik lett, s végül negyedik helyezettként zárta az olimpiát.

VÍZILABDA. A férfi válogatott az elődöntőbe jutásért az olaszokkal játszott. Nagyon fordulatos 32 perc után ötméteresek döntöttek, Vogel Soma hármat is kivédett, bevitte a csapatot az elődöntőbe.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzést játszott az olaszokkal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Mindkét csapatnak volt esélye megnyerni a meccset a rendes játékidőben, végül 9-9 után ötméteresek döntöttek. Vogel Soma háromszor is védett, a mieink pedig ötből négy büntetőt belőttek, így készülhetnek a horvátok elleni elődöntőre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×